151212 (1) : Kristofer Åström (SE) LIVE - Support: Horses Of Pale (SE)

Med nytt album i bagaget kommer Kristofer Åström med band till Babel.

Kristoffer ÅströmKRISTOFER ÅSTRÖM (SE)
Kristofer Åström har till dags datum hunnit släppa åtta album och några minialbum. I samband med hans 15-årsfirande som soloartist kom det hyllade samlingsalbumet “An Introduction to…”. Hans uttryck går inte att ta fel på. Den nakna, sällan höjda rösten och de raka, gripande texterna har en sällsynt förmåga att få publiken att lyssna.

Åströms musikaliska bana började i början av 1990-talet som gitarrist, sångare och låtskrivare i bandet Fireside. Bandet släppte sex album mellan 1998 och 2003, turnerade flitigt i både Europa och USA, signades av stjärnproducenten Rick Rubin och hans bolag American Recordings som även släppte Johnny Cash sista album.

Kristofer Åström solodebuterade 1998 med “Go, Went, Gone”. Den större uppmärksamheten som soloartist kom med det grammis nominerade albumet “Nothern Blues” 2001 som innehöll låten “All Lovers Hell”.

Han har genom åren samarbetat med artister som bl.a. The Bear Quartet, Monster, Cookies N’ Beans och Britta Persson. Kristofer tilldelades 2010 priset i kategorin årets singer-songwriter för albumet Sinkadus på Manifestgalan. Han har även producerat samt varit låtskrivare åt flertalet artister.

Nu kommer äntligen Kristofer Åströms nya album “The Story of a Heart’s Decay” och i samband med det ger han sig ut på turné med uppbackning av sitt band.

Horses of PaleHORSES OF PALE (SE)
Horses of Pale är namnet på Daniel Holmqvists nya singer-songwriterprojekt. Med självrannsakande, personliga och ibland hjärtskärande privata texter tillsammans med musik som är stöpt i samma form som SONGS: OHIA, RED HOUSE PAINTERS och KRISTOFFER ÅSTRÖM så förmedlar Daniel något speciellt. Något som lätt får dig att gå vilse i ditt egna huvud medan du lyssnar, och som förmedlar en melankoli som både föder tankar och igenkännande.

Den nyligen färdigställda debut-EPn är inspelad i Studio Motion tillsammans med bl.a Tommy Tift och Joel Nevrup (VÅNNA INGET) och är planerad att släppas hösten 2015. Daniel är även frontperson i det relativt nystartade americana-rockbandet SEGUWITA som i höstas släppte sin första EP.

Under 2015 planerar Daniel att spela in sin första fullängdare och spela live så mycket som möjligt.
http://horsesofpale.bandcamp.com
http://www.facebook.com/horsesofpale

I samarbete med FONO Produktion

VAD: Kristofer Åström (SE)
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 12 december, 19:30, på scen 20:30
SUPPORT: Horses of Pale (SE)
FÖRKÖP: 160 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 160 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Kristofer Åström