Fotbollsdomaren Jonas Eriksson tillbaka

Legendariske domaren Jonas Eriksson tar ”Korthuset” ut på vägarna i vår! Förvänta er historierna han inte berättat, filmerna ingen fått se, bilderna som aldrig visats och lokala hjältar som gäster!

JONAS ERIKSSON – KORTHUSET
Succéboken ”Korthuset” av Jonas Erikssons, skildrar kickarna och spelet bakom världsfotbollen. Genom boken berättar Jonas öppet om den ensamma vägen till toppen, varför han slutade och vad som händer i skymundan på den internationella toppfotbollen och de enorma krav som ställs på elitskiktet av domare. Boken har sålt guld, varit nominerad till både Adlibris-priset och Storytel Awards. I höstas blev boken en liveshow – KORTHUSET LIVE – som hyllades av såväl kritiker så som publiken och nu återvänder showen till våren 2024!

Jonas Eriksson är utan tvekan en av Sveriges mest meriterande fotbollsdomare genom tiderna. Han var under 18 år en av Fifas absoluta toppdomare och har dömt matcher i såväl VM, EM, Champions League som Allsvenskan vid 340 tillfällen. Genom ”KORTHUSET LIVE” får han får prata om sin bok, ”Korthuset” – live, framför och med publiken – om fotboll, om allt han inte skrev och åskådliggöra aldrig tidigare visat, exklusivt material, filmer och videoklipp ifrån de mest prestigefyllda fotbollsarenorna i världen.

”Hösten 2023 var helt magisk. Att träffa publiken runt om i Sverige, märka av det enorma intresset för fotboll, för min historia och publikens vilja att följa med bakom kulisserna mer detaljerad och ingående än någonsin tidigare var en svårslagen upplevelse.”

”Att fortsätta KORTHUSET LIVE under våren 2024 krävde inte mycket betänketid, det var – som på planen – ett blixtsnabbt beslut att säga ja!”

”Nu ser jag verkligen fram emot att träffa publiken igen under våren runt om i Sverige. Tillsammans med mina gäster, som jag kommer att presentera löpande, kommer det att bjudas på en helt unik kväll för de som gillar fotboll och vill uppleva det på ett nytt sätt.” – Jonas Eriksson

Vid ”Korthuset LIVE” får publiken följa med bakom kulisserna, närmare världsstjärnorna och avslöjandena om spelet i världsfotbollens finrum mer än någonsin tidigare. Bland gästerna under turnén hittas välkända fotbollsprofiler som Jonas antingen har visat ut, borde ha visat ut eller som aldrig sett det röda kortet.


VAD: Jonas Eriksson med gäster – KORTHUSET LIVE
NÄR: Fredag 8 mars, dörrar 18:00, på scen 19:00
VAR: Palladium, Södergatan 15, 211 34 Malmö
FÖRKÖP: 395 kr inkl. förköpsavg. på Kulturcentralen
ÅLDER: 13 år


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.