160415 : After Work med "DJ-liv"

Boken ”DJ-liv” av Anna Gavanas och Anna Öström har nyligen publicerats av Gidlunds och för några veckor sedan hölls ett bokrelease-event på Kägelbanan i Stockholm med utställningar, paneldiskussion och klubbkväll. Till Babel kommer de fredag 15 april för ett AW-event på Babel mellan 17-21 med DJs och paneldiskussion om Malmös dj-kultur.

Paneldeltagare: Johanna Olofsson, Clara Stjärna, Peffe Stenfell, Martin Theander, Johanna Ritscher, Behrang Kianzad, Linda Evelyne Touré, Jimmy Touré och Behrang Mohammadi.

17:00-18:00 – DJ-set av Johanna Olofsson
18:00-19:30 – Paneldiskussion
19:30-21:00 – DJ-set av Mitchybitchy (Hasta Lu€go)

DJ-livDJ-LIV
Vilka aktörer har drivit fram DJ-kulturen i framförallt Stockholm, och med vilka visioner, motgångar och ideal? DJ-liv — historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm beskriver DJ-kulturens framväxt med fokus på det som har lett fram till dagens techno- och housescen. Den här historien har aldrig tidigare tecknats – den är berättad med röster, rövarhistorier och inblickar som vanligtvis inte får utrymme i sammanhang där coola snubbar och goa gubbar sätter dagordningen och spelar huvudrollerna. I boken intervjuas DJs från 70-talets discovåg, 80-talets New Wave-era, 90-talets raveolution och 00-talets techno- och housekultur. Queersceners inflytande spåras och vi följer internationella influenser och korsbefruktningar mellan genrer. Boken visar också hur DJ-kulturen närts av ungdomsgårdar, förortsrörelser och skivbutiker. Glömda hjältar lyfts fram tillsammans med mer kända personligheter och illustrerar hur DJ-scener genom åren varit plattformar för mobilisering, snobbism, sexism, nörderi och gemenskap.

MITCHYBITCH (HASTA LU€GO)
Emma a.k.a Mitchybitchy avslutar kvällens AW med ny salongsberusad fruity fresh favorittechno och house.
https://soundcloud.com/mitchybitchymotors

För mer info om boken se djhistorien.com eller facebook.com/DJhistorien/
DJ-liv finns även på instagram och Twitter som ”djhistorien”.

VAD: After Work med ”DJ-liv”
NÄR: Fredag 15 april, 17:00-21:00, paneldiskussion 18:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÈ: Fri entré
ÅLDER: 13 år