240220 : Doc Lounge - Beyond Utopia

Tisdagen den 20 februari visar Doc Lounge dokumentären Beyond Utopia hos oss på Babel, missa inte det!

Beyond Utopia
Beyond Utopia ger en gastkramande bild av hur långt människor är beredda att gå för att nå friheten. Den följer en rad individer när de försöker fly från Nordkorea, ett av de mest förtryckta länderna i världen, där de växt upp i tron att det var paradiset. I centrum för filmen finns en mamma som desperat vill återförenas med barnet hon tvingades lämna kvar, en familj om fem personer inklusive små barn och en åldrande farmor som ger sig ut på en livsfarlig resa över floden Yalu och in i de ogästvänliga bergen i Kina, och en religiös ledare som är ute för att hjälpa dessa desperata människor.

Att lämna hemlandet är förenat med stora faror: stränga straff och till och med dödsstraff om man blir tillfångatagen och även risken att bli utnyttjad av skrupellösa flyktingsmugglare. Familjemedlemmar som lämnas kvar i Nordkorea riskerar också repressalier. Ändå drivs man till att ta risken. Madeleine Gavins gripande och viktiga film låter åskådarna leva med dessa människor under deras farliga flyktförsök och får oss att känna hur det är på liv och död. Resultatet är en unik och oförglömlig upplevelse.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.


VAD: Doc Lounge – Beyond Utopia
NÄR: Tisdag 20 feb, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: på Billetto
ENTRÉ: 120 kr, student/pensionär 100 kr
WWW: doclounge.se/


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.