Stina Velocette till Malmö

Albumaktuella Stina Velocette beger sig ut på turné och kommer äntligen till Babel den 7 december!

nullArtisten, låtskrivaren och producenten Stina Velocette har släppt solomusik sedan 2015. Debut-EP:n ”Motljus” (2017) fick mycket uppmärksamhet för sina målande, starka och feministiska texter. Stina är dock långt ifrån en nybörjare. Hon har en gedigen katalog tillsammans med tidigare projekt och grupper och har varit en central del av Sveriges hiphop- och reggaescen i snart två decennium.

Förutom hennes imponerade samarbeten med artister som Roffe Ruff, Syster Sol, Etzia och Kapten Röd var hon under åren 2005–2008 aktiv i gruppen ”Äkta Kärlek” som hon startade tillsammans med Matilda Sjöström (Steget/Det Brinner). Därefter startade Stina reggae/dancehall-gruppen Serengeti tillsammans med Liza Mukasa och turnerade i Europa, Sydafrika och Jamaica under flera år.

Vid sidan av dessa projekt har Stina i flera år har drivit skivbolag och sin studio i hjärtat av Majorna där i första hand kvinnor spelas in och enbart kvinnor håller i spakarna. Hon har även under många år producerat musik åt TV-serier, åt andra artister och gjort jinglar åt poddar.

Efter ett fint mottagande från såväl press som publik ger sig Velocette nu ut på turné runt om i landet med de nya låtarna i bagaget. Stina Velocette bjuder på moderna urbana produktioner: hiphop & RnB på svenska med upplyftande texter som sticker ut. Drömmiga melodier blandas med sång och rap på ett naturligt sätt.

”Det skall bli sjukt fint att komma ut på vägarna igen och få köra de nya låtarna live. Mötet med publiken är det största – det är på scen låtarna får liv på riktigt!”, hälsar Stina om turnén.

VAD: Stina Velocette (SE) LIVE + KLUBB
NÄR: Lördag 7 december, 21:30, på scen 22:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: ??? kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: ??? kr
ÅLDER: 18 år
SPOTIFY: Stina Velocette


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.