Saint Etienne (UK) kommer till Babel!

Den dansinspirerande indiepopen har ett skyddshelgon och dess namn är Saint Etienne. Den 21 maj återvänder detta skyddshelgon till Malmö där de tidigare spenderat mycket tid och spelade in skivan “Good Humor”.

Saint Etienne, FOTO: Elaine ConstantineNär skivsamlaren Bob Stanley och elektroniska profeten Pete Wiggs träffades för första gången kunde de knappt forma hela meningar. Lyckligtvis hade de lärt sig hantera språket tillräckligt bra för att kunna övertyga Sarah Cracknell att gå med i bandet då de träffade henne på Burger King på Kings Cross 1991.

Trion gav ut “Foxbase Alpha” som blivit något av en klassiker av samplings- och “klipp & klistra”-pop. Snart hade de etablerat sig som de givna krönikörerna av London, en starstruck kombination mellan Pet Shop Boys och Peter Ackroyd.

Saint Etienne är bandet som aldrig stått still och var pionjärer för folktronica med “Tiger Bay” (1994), gjorde scandopop i Malmö med “Good Humor” (1998) och förvandlade sitt kapital till film, med sitt egna soundtrack, på “Finisterre” (2002).

Saint Etienne FOTO: Jamie Fry“Tales From Turnpike House” (2005) anses av många vara deras lyxigaste, mest emotionella och trallvänligaste album hittils. Deras sökande efter det perfekta beatet fortsätter dock. Senast har de arbetat med Tim Powell (Xenomania) och Richard X.

Saint Etienne är lite som om Kylie Minogue vuxit upp i Stoke Newington istället för en australiensisk tv-serie och startat band med Andres Lokko. Nördigt, dansant, nyskapande och framförallt jävligt LONDON!

Den dansinspirerande indiepopen har ett skyddshelgon och dess namn är Saint Etienne. Vi välkomnar er tillbaka till Malmö och till Babel!

VAD: Saint Etienne (UK) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 21 Maj, klockan 19:00–23:00
ENTRÈ: 275 kr + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 290 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år
WWW: saintetienne.com, myspace.com/saintetienne
SPOTIFY: Saint Etienne