Hyllade Bassekou Kouyaté till Babel

Bassekou Kouyaté, mästare och förnyare av den traditionella lutan från Västafrika – n’gonin. Han har framträtt i Malmö flera gånger sen den internationella debuten 2007. Med sitt sexmannaband levereras en tät groove, en gnutta blues och virtuost spelade melodislingor. Nu aktuell med sitt fjärde album ”Miri”, som lyfts till skyarna av världspressen.

BASSEKOU KOUYATÉ (MLI)
Bassekou Kouyaté
är en hyllad artist både i press och bland sina fans, med rätta. Han har tagit den traditionella musiken från sitt hemland Mali till nya höjder. Med ett band enbart sammansatt av slagverk och n’gonis i olika storlekar, lyckas han skapa ett sound som både omfamnar traditionen och uttrycker samtiden med all dess intensitet. Han är en stor konstnär som utvidgar möjligheterna för sitt instrument och för genren i dess helhet.

I början av 2019 släppte Bassekou Kouyaté sitt fjärde album ”Miri”, som snabbt blev en favorit i etern och plattan hamnade i topp på den europeiska ”World Music Chart” flera månader i rad. Kouyaté, hans band och hans fru Amy Sacko, en fantastisk sångerska, skapar musik direkt från hjärtat, pulserande, genialt och förtrollande. Ingen levande själ kan motstå det intrikata samspelet och de lekfulla rytmerna. Ta dansskorna på!

På scen:
Bassekou Kouyate: ngoni
Amy Sacko: sång
Mamadou Kouyate: ngoni, bas
Mahamadou Tounkara: slagverk
Moctar Kouyate: slagverk
Abou Sissoko: ngoni, medium

VAD: Mix Musik pres. Bassekou Kouyaté & N’goni Ba (MLI) LIVE
NÄR: Fredag 15 november, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 295 kr, medlem 250 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 295 kr, medlem 250 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Bassekou Kouyaté


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.