Ellen Sundberg kommer till Babel

Grammisnominerade Ellen Sundberg på höstturné med ny musik på svenska, den 7 oktober kommer hon tillbaka till Malmö och Babel!

ELLEN SUNDBERG (SE)
”Luften jag andas, orden som blandas. Blickar som möts, låtar som föds” – Ellen Sundberg, Alla Ord (2023)

Ellen Sundberg har en sällsam förmåga att gestalta andras ord. Att få texten att sjunga och levandegöra raderna med en innerlig inlevelse. En förmåga hon visat prov på med sina två hyllade album Ett Bloss För Bodil Malmsten och Du sålde min biljett – Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund.

Har man tagit sig an två av svenskans skickligaste språkkonstnärers verk finns en del att leva upp till, om man skulle ha lust att sjunga egna sånger på modersmålet. Säkrare vore då att retirera bakom engelskans trygga distans. Ett uttryck Ellen Sundberg också till fullo behärskar. Något hon med all önskvärd tydlighet visat upp på fyra engelskspråkiga album med eget material.

Men Ellen vill inte spela säkert. Efter att ha sett vilket intryck hennes sätt att sjunga på svenska gjort på publiken har hon valt att ta den svåra vägen och spela in sitt första album med egna sånger på sitt eget språk. ”Vita gäss” är albumet där Ellen har hittat sin egen röst. En ton och ett tilltal som resonerar av samma trovärdighet som skivorna med Kjell och Bodils texter. Men här är det hennes egen själ som är klangbotten. Ljudet av Ellen. Ljudet av Jämtland.

Ett Bloss För Bodil Malmsten och Du sålde min biljett är två album som täcker in det mesta av vad det är att vara människa. Men sångerna saknade en sak och det var Ellen. Där hon då var en förmedlare av andras ord är det nu hennes tankar och känslor som kliver fram. Hennes person. Lika ödmjukt vänlig som hennes talang är kompromisslös. En sökande ömhet sida vid sida med en konstnärlig auktoritet.


VAD: Ellen Sundberg (SE) LIVE
NÄR: Lördag 7 oktober, 2023, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 230 kr, student 200 kr (+ serviceavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 255 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målmans sällskap
SPOTIFY: Ellen Sundberg


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.