241114 : Scania Sounds

Showcasefestivalen Scania Sounds kommer tillbaka i november med nya up-and-comin talanger och såklart etablerade skånska headliners. OPEN CALL för 2024 öppen nu, sista ansökningsdagen är den 31 maj.

SCANIA SOUNDS
Scania Sounds är en showcasefestival vars första upplaga gick av stapeln november 2023 i Malmö. Festivalen ska locka nyckelpersoner inom musikbranschen till Skåne och stärka Malmös position på Sveriges musikkarta. Skåne har länge varit en grogrund för såväl talang som branschutvecklare, dock har musikbranschen på senare år befäst sitt fokus på Stockholm och Göteborg. Detta har lett till att många skånska artister och branschfolk har flyttat till de större städerna för att vara närmre branschen. Vi vill visa upp det potential som finns för musikbranschen i Skåne: Närheten till kontinenten, fördelen av att vara i Öresundsregionen och närheten till Köpenhamn,möjligheterna till samarbeten med andra kreativa branscher såsom spelbranschen och filmbranschen, en pulserande och innovativ kreativ sektor och såklart den stora mängden talang, driv och kunskap som finns i regionen!

Scania Sounds vill erbjuda en mix av etablerade skånska headliners och nya lovande artister från regionen. Vi vill ge skånska artister möjligheten att ta nästa steg i sin karriär genom att få visa upp sig för en publik bestående av experter och nyckelpersoner inom musikbranschen. Vi kommer bl.a. att bjuda in bokningsagenturer, skivbolag, managers samt arrangörer för andra festivaler och venues. Samtidigt är festivalen öppen för allmänhet.

Äntligen öppnar OPEN CALL för 2024! Nu söker Scania Sounds de bästa up-and-coming artisterna med Skånekoppling just nu – är det du? Eller kanske din kompis?
ANSÖK HÄR

Sista ansökningsdag är 31 maj.

Förra året fick Scania Sounds in hela 120 ansökningar. Att spela ett showcase på Scania Sounds innebär möjligheten att spela inför en publik fylld med viktiga personer från musikbranschen – och man får även möjlighet att nätverka med dem! Så, är du redo för nästa steg i din musikkarriär?


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.