241031 : Hellsongs (SE) LIVE

Hellsongs släpper nytt album ”Return of the Hellsingers” och drar på turné där Babel är först ut den 31 oktober! Missa inte det!

Return of the Hellsingers – Hellsongs 2024
Det har i år gått hela 20 år sedan Hellsingers gjorde första spelningen någonsin (ute i en lada i Älvängen). 2004 var året år då koncentrationen av Co2-utsläpp låg på 377 PPM, Lena PH ägde sönder med “Det gör ont” och nyssnazisterna landade på beskedliga 1,13% i EU-valet. Det känns på ett sätt som igår och samtidigt som en fjärran utopisk dröm. Vi döpte förra plattan (som kom 2013) till “These are evil times” och trodde att botten var nådd. Det kanske den var, men mer för vår del? Luften gick åtminstone ur oss där för ett tag. Men nu, efter några år i dvala, kändes det plötsligt kul att stämma strängarna, trycka ner sustainpedalen och damma av de gamla låtarna.

Med det föddes också ett starkt sug efter nytt och plötsligt står vi här igen. Lagom till tjugoårsjubiléet är vi inte bara äldre, utan också fler, bra mycket argare och som om inte allt detta vore nog, med en helt ny platta färdig att släppas. I oktober kommer The Return of the Hellsingers och i samband med det bjuder vi upp till politisk armkrok, fuldans och allsång i Göteborg, Malmö och Stockholm. Det vankas hela nio nya låtar, fyra egna dängor och fem gamlingar. Allt på temat mer kärlek och tillsammans, mindre hat och ojämlikhet.

Hell yeah!

Nya albumet ”Return of the Hellsingers” släpps 25 okt via Tapete Records.


VAD: Hellsongs (SE) LIVE
NÄR: Torsdag 31 oktober, 2024, 19:00, på scen 20:00.
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 270 kr, student 250 kr + förköpsavg. på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 295 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap
SPOTFY: Hellsongs


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.