241003 : DNBK pres. Henning (SE) LIVE

Henning, eller ”Masthuggets Mark Knopfler”, som turnerat som gitarrist med bl.a. Tomas Andersson Wij släpper sitt nya album ”Cowboy från rymden” i höst! Det följs givetvis upp med konsert på Babel den 3 oktober!

HENNING
Henning, som har blivit kallad ”Masthuggets Mark Knopfler” har ”ett uttryck så självklart att han vore född med det” enligt DN. Som gitarrist har han turnerat med bland andra Tomas Andersson Wij, Lill-Babs, Daniel Gilbert och Sofia Karlsson.  Under eget namn gör han gitarrbaserad mjukrock på svenska som funnit en stor spridning hos en publik som uppskattar både jordnära vardagsbetraktelser och ett gitarrsolo som tar dom till ett annat universum, långt långt bort.

”Jag gräver där jag står och går till stor del omkring med samma funderingar jag hade som barn, frågetecknen jag då trodde skulle rätas ut i vuxenlivet kvarstår. Jag försöker inte förklara sakernas tillstånd eller presentera några lösningar. Jag försöker göra det jag tycker att jag är bäst på. De starkaste upplevelserna jag varit med om har varit omöjliga att sätta ord på. Jag hör mig själv svamla, leta efter ord som inte finns. Blir lätt sittandes tyst vid sidan om. Där tar gitarren och musiken vid.”

Efter att ha experimenterat med trummaskiner, syntar och sovrumsinspelning på de senaste plattorna är Henning nu tillbaka där allt började, bokstavligt talat. Texterna är lokalt rotade med kartnålstick i uppväxtstaden och skivan är inspelad i den egna studion i Sandarna, Göteborg.

Det är också en återgång dit allt började i och med att skivan till största del är inspelad live i ett rum.

”Tillbaka till det som först fick mig att vilja plocka upp gitarren, att stå tillsammans i ett rum och försöka få tiden att stanna med vetskapen om att det inte går att ändra och polera i efterhand”, beskriver Henning processen.

Hennings 6:e album ”Cowboy från rymden” kommer ut till hösten på nystartade skivbolaget Knippla Records.


VAD: Din Näst Bästa Komps pres. Henning (SE) LIVE
NÄR: Torsdag 3 oktober 2024, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 170 kr + förköpsavg. på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN:  195 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap
SPOTIFY: Henning


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.