240427 : Dolce (SE) + Julia Rakel (MÖ) LIVE - NYTT DATUM!

16 februari återvänder Dolce med sitt tredje album. Först ut från skivan är titelspåret ”Ett liv”. ”Ett försök att fånga hur det är att kastas framåt i livet och på något vis hantera det som händer på vägen”, säger Dolce om låten. I samband med skivsläppet ger sig duon ut på en turné och kommer den 27 april till Babel!

DOLCE (SE)
Dolce om låten:”Ett försök att fånga hur det är att kastas framåt i livet och på något vis hantera det som händer på vägen. Att lära sig gå, bli ihop, göra slut, klappa en katt, glömma att ringa tillbaka, att förlåta eller inte förlåta.” ”Ett liv” är första singeln från Dolces nya album med samma titel. Samtidigt som ett gitarrplock rusar fram berättar texten om korta fragment och minnesbilder ur ett liv. Låten ackompanjeras av ett stråkarrangemang signerat Elina Ryd.

Dolce (Anna Levander och Leopold Nilsson) debuterade 2014 med EP:n “Gröna höjder” och har sedan dess släppt två kritikerrosade album, “Av liv och grönska” och “Ur aska”. 16 februari kommer duons tredje album “Ett liv”. ”Ett liv” handlar om vägval och brytpunkter. Om att gå från barndomens ibland oändliga möjligheter till att istället välja en väg. Går det att hitta balansen mellan sina drömmar och verklighetens begränsningar utan att tappa bort sig? Albumet befinner sig fortfarande i Dolceversum med de organiska elementen, men utforskar även elektroniska inslag och mörkare ljudvärldar. För tredje gången i rad jobbar Dolce tillsammans med producenten och vännen Mattias Glavå. På albumet gästar bland annat Alice Boman.


SUPPORT: JULIA RAKEL (MÖ)
Julia Rakel är en Umeåbördig men Malmöbaserad musiker och producent som tidigare släppt en ep på engelska men som nu debuterar på svenska. Under 2023 arbetade hon fram materialet till fullängdsskivan ”Inte blond på riktigt” som nu får premiäras i soloformat framför publik. Musiken blandar nostalgisk 50-talsschlager med nutidens svenskpop, med textfokus på minnen, kärlek och skogen.

Har du lyssnat in dig noga på Dolce så har du nog hört Julias stämmor i körerna, men också hos andra musiker som Vit Päls och Maja Johansson.


VAD: Dolce (SE) + Julia Rakel (MÖ) LIVE
NÄR: Lördag 27 april (NYTT DATUM) 2024, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 225 kr, student 200 kr + förköpsavg. på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN:  250 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap
SPOTIFY: Dolce, Julia Rakel


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.