240426 : Din Näst Bästa Kompis pres. Styva Linan (SE) + Kiitos för allting (SE)

Styva Linan seglade 2022 upp som en av Sveriges mest intressanta albumdebutanter och kommer med ny musik till Babel på fredag 26 april för att visa vart skåpet ska stå!

STYVA LINAN (SE)
Utsålda spelningar på Södra Teatern i Stockholm samt Stora Teatern i hemstaden Göteborg talade sitt tydliga språk. Bandet hann dessutom synas i samband med Håkan Hellströmspelningar, journalisten Jan Gradvalls hyllningar samt Musikhjälpen, P3 och TV4 Nyhetsmorgon. Under 2022 tog de äntligen sitt sound präglat av såväl Nationalteatern som den mer traditionella Göteborgs-popen ut i landet samt gjorde sitt första nedslag i Norge.

Styva Linan debuterade hösten 2022 med skivan Dallas på Universal. Kvintetten från Göteborg har fyllt en tydlig lucka i svensk musikliv och tilltalat flera olika generationer musikälskare. Folk drar referenser åt så vida håll som Jonas Lundqvist, Pugh Rogerfeldt, David Ritschard och hyllats sönder och samman av riksmedia med diverse superlativ. Eller som GP uttryckte det – bandet som ska rädda Göteborgs popmusik. Under 2023 har de spelat land och rike runt samt fortsatt att släppa singlar.

”Av alla nya rockband i Sverige, dom är jag mest nyfiken på att se live”
Jan Gradvall

”Det största skvallret i stan”
GP


KIITOS FÖR ALLTING (MÖ)
Kiitos för allting bildades 2022 på en bodega, och när lapsteel-Karin satte penna till papper efter en baluns i Tjörnarp blev kvintetten, som enligt egen utsago spelar bruksortscountry på svenska, komplett. Sedan dess kuskar man upp och ned genom gamla Svedala och har förutom att spela för fulla hus i Malmö supportat David Ritschard och Vit Päls.

Musiken har beskrivits som Tarantino-country och låttexterna sprider ordet om verket i Oxelösund, Amazon bar i Flen, brukshotellet i Hallstahammar och diverse näringsställen i Malmö.
Debut-EP:n ”Fågel, fisk eller mellanöl?” släpptes på Spotify 19 januari 2024!


VAD: DNBK pres. Styva Linan (SE) + Kiitos för allting (SE) LIVE
NÄR: Fredag 26 april 2024, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 200 kr + förköpsavg. på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN:  225 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap
SPOTIFY: Styva LinanKiitos för allting



Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.