240405 : Sällskapet pres. Diane Emerita med gäster (SE) LIVE

Sällskapet presenterar stolt Diane Emerita! Aktuell med kommande EP ”Travelling Forever” inleder Diane vårens turné på som starkast på hemmaplan med gäster och ny musik fredagen den 5 april på Babels scen!

DIANE EMERITA
Diane Emerita har den fängslande förmågan att fånga ärlighet med sin djupa och emotionellt laddade röst. Ändå är det hennes kompletterande fantasifulla pianospel som skapar grunden till hennes äventyrliga och råa sound.

Efter att ha framfört singeln ”Fairytale Metro” beskrev SVT Babels Jessica Gedin Dianes musik som ”Stillfulla piano slingor får samsas med säregen text och drömsk röst i en genre som borde ha ett helt eget namn”.

Under 2023 spelade Diane på Malmö Sommarscen, Way Out West, Debaser Pontonen, Grå Gåsen på Gotland (för att nämna några) samt varit supporting act för artister som Sara Parkman och Moonica Mac. Våren 2024 är Diane Emerita aktuell med release av sin kommande EP “Travelling Forever”, en resa hon behövde ta för att hitta djupet i sin röst. EP släppet är följt av tre innerliga konserter under våren. Travelling Forever, är ett samarbete med den tidigare grammisnominerade producenten Hampus Norén där första singeln ”Homegoing” hyllades av Per Sinding Larsen.


SUPPORT: WILMA HOLMES
Med en röst som doftar urskog, och ett musikaliskt landskap som frimodigt skiftar mellan mörker och ljus, träffar Wilma Holmes musik rakt in i själen. Hon är nu aktiv med sitt debutalbum ”Intruder” som släpps i maj, en debut som tydligt visar på Holmes obevekliga nyfikenhet. Där får både americanagenrens berättande, improvisationsmusikens lekfullhet och popmusikens melodikänsla agera i symbios.

Det är däremot i live-sammanhang som Wilma Holmes blomstrar allra mest. Vare sig om hon står ensam med gitarren eller tillsammans med hela bandet, lämnar hon ingen oberörd.


GÄST: MATTIS
Mycket har hunnit hända sen den kritikerrosade debuten “Ett tag till”. Artisten Mattis, som nästan oftare beskrivs som textförfattare eller poet, har under drygt fem år etablerat sig som en galjonsfigur på den svenska hiphopscenen. Med sina raka och säregna berättelser har han hunnit turnera Sverige runt, startat MVH Live och släppa uppföljaren Numer.

En livfull berättelse som alternerar mellan frihet, flykt och framtid. Hur navigerar man när kompassnålen förlorat sitt norrläge? På skivan hörs förutom Mattis själv röster som Jaqe, Alexander Juneblad och Norea Sandberg.


VAD: Sällskapet pres. Diane Emerita med gäster (SE) LIVE
NÄR: Fredag 5 april 2024, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 100 kr + förköpsavg. på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN:  125 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap
SPOTIFY: Diane Emerita, Wilma Holmes , Mattis


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.