240228 : Johan Airijoki + Veikko (SE) LIVE

Johan Airijoki firar 10 år som artist med jubileumkonsert. Jubileumet firar med tre speciella konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö kryddade med gäster och överraskningar.

JOHAN AIRIJOKI (SE)
Tillsammans med bandet Malmfältens Rockklubb har Johan Airijoki skapat sig ett rykte som en liveakt utöver det vanliga. Svängigt, suggestivt, dynamiskt. Spelning för spelningar har publiken växt. Johan Airijoki har länge varit något av en dold skatt, omhuldad av den publik som själva hittat fram till hans låtskrivande. Från att varit en favorit i de norra delägarna av landet har han växt till att sälja ut stora rockklubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hösten 2022 var Johan en del av föreställningen ”Hon vars hjärta var som mitt”, baserad på Göran Greiders bok med samma namn. Den spelades land och rike runt i utsålda konserthus. Efter en rad album inspelade tillsammans med Malmfältens Rockklubb är det dags för Johan Airijoki att släppa ett soloalbum, Gitarrer och Blåjeans, som kom i början av 2023 och i november kom senste singeln NLL/Vårblommor.

”2014 gav jag ut min debut ”Jag tror det handlar om att”. I samband med det träffade jag andra artister som arbetade professionellt med musik. Jag tänkte det där skulle jag också kunna göra om jag bara sätter igång och arbetar för att det ska hända. Skriv låtarna, ge ut skivorna, ta alla spelningar och gör det bästa av dom. Min mor fostrade mig med arbetsmoral, var på plats och jobba jobbet varken mer eller mindre. Från barer och scener av lastpallar till rockklubbar och festivaler. Många nattskift i malmkvarnen för att skapa en extra inkomst. Blod svett och tårar, sena nätter och kuskande runt om i Norden. Nu står jag här med en otroligt fin och dedikerad publik som kommer på mina konserter och köper mina skivor. Det finns många jag vill tacka. Medmusiker som har trott på min vision. Konsert-arrangörer som har tagit en chans på en kille från Malmberget. Men framförallt ni lyssnare som ger liv åt min musik. Ni som har berett plats för mina låtar i era liv. Det finns inga priser och pokaler som kan mäta sig med erat engagemang. Så kom för en kväll där jag kommer att spela mig genom väl valda stycken av min låtkatalog. Kom och fira Johan Airijoki låtskrivar verkstad med mig. Ni är alla medskapare till min verksamhet / Johan”


SUPPORT: VEIKKO (MÖ)
Replokals-pop från Malmö. Indiepop på svenska. Veikko spelar vers-refräng–låtar och påminner om allt från 90-talspop (Popsicle/Cardigans/Teenage Fanclub) till mer soul eller klassisk svensk indie.
2023 släppte de debutalbum och spelade förband till Den Svenska Björnstammen och Kasino. Nu kommer de tillbaka till Babel.


VAD: Johan Airijoki + Veikko (SE) LIVE
NÄR: Onsdag 28 februari 2024, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 225 kr + förköpsavg. på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN:  250 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap
SPOTIFY: Johan Airijoki , Veikko


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.