240118 : Sara Thuresson - Och det stora livet

Sara Thuresson är tillbaka den 18 januari med en ny samling sånger fyllt av små berättelser om det stora livet. Här finns toner och ord som berör livets händelser som födelse och död. Här finns hopp, sorg, funderingar och det finns ljud och ljus från världen utanför.

SARA THURESSON (SE) 
Sara entrade den svenska musikscenen på allvar för sådär tolv år sedan när den kritikerrosade skivan ”Jag säger nu” (2011) såg dagens ljus. Sara omskrevs som en ny Lisa Ekdahl eller Joni Mitchell och genom sångerna från albumet ”Hinseberg” (2017) blev hon även kallad för Sveriges svar på Johnny Cash.

Hennes arbete på kvinnofängelset rönte stor uppmärksamhet och utmynnade i en utställning på Malmö museer. Den omtyckta sången ”Att älskas och älska” (2013) som skrevs till Bonde söker fru har spelats på hundratals bröllop. Sara har gjort duetter med Mikael Wiehe och Emil Jensen, sjungit sina sånger i arrangemang med Vegakören och Hyllie Gospel, spelat sin musik i Nyhetsmorgon och i Nordegren och Epstein.

Och det stora livet” är en del av ett nytt kulturprojekt inom Svenska Kyrkan Malmö och Hyllie församling där musiken och berättelserna får stå i centrum och rama in mötet mellan människor.


VAD: Sara Thuresson – Och det stora livet (SE) LIVE
NÄR: Torsdag 18 januari, 2024. Dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
INTRÄDE: Fri entré – möjlighet till frivillig gåva till Svenska Kyrkan
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Sara Thuresson


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.