231201 : Joel Alme (SE) - ”För väldigt många lögner sen: Joel Alme Solo” + Kustvägen (SE) LIVE

Grammisvinnaren Joel Alme på soloturné med ”För väldigt många lögner sen: Joel Alme Solo”, den 1 december kommer han tillbaka till Malmö och Babel!

JOEL ALME (SE)
Tidigare i år vann han Årets visa/singer-songwriter på Grammis och nu avslöjar Joel Alme sina höstplaner. Efter drygt 200 spelningar med kompband väntar en soloturné där berättelserna bakom texterna berättas. Turnén får namnet ”För väldigt många lögner sen: Joel Alme Solo”.

Efter tre kritikerrosade album på engelska fick Joel Alme sitt stora genombrott med svenskspråkiga skivan Flyktligan 2015. Albumet var en djupt personlig uppgörelse med barndom och klassbakgrund som både vidgande Joels publik och fick stående ovationer av pressen. Det blev också startskottet för en ny era i Almes låtskrivande och artisteri.

Med de följande två albumen Bort Bort Bort (2019) och Sköt er själva så sköter jag inte mitt (2022) fullbordades en trilogi. En sammanhållen berättelse sammanfogad av minnesbilder från ett liv som närmast kan beskrivas som filmisk i sitt episka anslag. Även om kärnan är Joel Almes egna erfarenheter skildrar låtskatten lika mycket livsöden hos människor runt honom och platserna som är deras.

Efter över 200 spelningar med sitt trogna kompband bestående av gamla vänner har Joel Alme i höst bestämt sig för att möta publiken på ett nytt sätt. Föreställningen ”För väldigt många lögner sen” delar namn med en låt från Joels Grammisbelönade fjolårsalbum och är ett tillfälle att komma närmare Joel än någonsin.

Han klär av sina låtar till minsta beståndsdel. Sambanden mellan sångerna framträder. Berättelserna bakom texterna berättas. En konsert med Joel Alme är alltid en känslostark upplevelse. Den här gången kommer det gå djupare i publikens hjärtan än någonsin.

-Det är så här låtarna är skrivna och det är så ni kommer få höra dom, säger Joel Alme.


SUPPORT: KUSTVÄGEN
Med sin skånska tolkning av alt-countrygenren har Malmöbaserad kustvägen blivit ett nytt namn på den svenska musikscenen att hålla ögonen på. Bandet debuterade under hösten 2022 med singeln ”Som din far” vilken lovordats av musikbloggar runt om i landet. ”Helt oemotståndliga” sa Hymn om låtarna på releasesläppet som är inspelade i Tambourine studios med Erik Sunding vid spakarna. I november återvänder bandet till Tambourine studios för att påbörja arbetet med sitt första fullängdsalbum och i december ser du Kustvägen som förband till Joel Alme på Babel.


VAD: Joel Alme (SE) LIVE – ”För väldigt många lögner sen: Joel Alme Solo” + Kustvägen
NÄR: Fredag 1 december, 2023, 19:00, på scen 20:00.
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 295 kr, student 275 kr + förköpsavg. på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 320 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap
SPOTFY: Joel Alme, Kustvägen


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.