231125 : Mattis (SE) LIVE - Längs Kusten Turné

Den 25 november är Mattis tillbaka på hemmaplan och för spelning på Babel med sitt band!

I mars kom Mattis andra album ”Numer” som hyllats av både kritiker och lyssnare samt uppmärksammats av den internationella plattformen Blogotheque. Inte minst har han gjort ett namn för sig med sina inlevelsefulla och intima konserter. I kölvattnet av den nya skivan åkte han tillsammans med bandet ut på en vår-och-sommarturné med över 10 stopp, där både Malmö och Stockholm sålde ut. Nu förlängs turnén över hösten 2023 med stopp i Malmö den 25 november på Babel.

Längs Kusten Turné 2023
Mattis med band + vänner gör fem unika stopp längs med den svenska kusten, utmed Östersjön och vidare ner till Kattegatt. Turnén gästas av flera andra svenska artister och följer den tematik som albumet Numer så omsorgsfullt kapslat in. Ny musik, en rullande Souvenir Suitcase Shop och fler överraskningar utlovas.

MATTIS (SE)
Mycket har hunnit hända sen den kritikerrosade debuten “Ett tag till”. Artisten Mattis, som nästan oftare beskrivs som textförfattare eller poet, har under drygt fem år etablerat sig som en galjonsfigur på den svenska hiphopscenen. Med sina raka och säregna berättelser har han hunnit turnera Sverige runt, startat MVH Live och släppa uppföljaren Numer. En livfull berättelse som alternerar mellan frihet, flykt och framtid. Hur navigerar man när kompassnålen förlorat sitt norrläge? På skivan hörs förutom Mattis själv röster som Jaqe, Alexander Juneblad och Norea Sandberg.

SUPPORT: EK
Artisten och producenten Ek har de senaste åren släppt flertal singlar och synts på scen både själv och med andra. Den 25e november öppnar han kvällen med ett helt eget set.

GÄST: DIANE EMERITA
Diane Emerita är en av de klaraste rösterna på den svenska musikscenen och besitter en förmåga att fånga ärligheten med sin emotionellt laddade röst. Hon är just nu aktuell med ny musik.

DJ: AMIRA BROWN

POP UP: MAX SCHULZ + ISAC 
Pop up shop med textilhantverk och accessoarer av Max Schulz. Kläder och limiterade tygväskor sydda exklusivt för Längst Kusten Turné 2023! Isac tar med vintage overshirts, tröjor och accessoarer. Isak köper och säljer vanligtviis online, men den 25e tar han med utvalda plagg till Babel!


VAD: Mattis (SE) LIVE + Ek + Diane Emerita
NÄR: Lördag 25 november, 2023, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 200 kr, student 175 kr (+ serviceavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 225 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målmans sällskap
SPOTIFY: Mattis


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.