231123 : Flatlands pres. Hannes Aitman + Gideon Jeremia (SE) LIVE

Flatlands presenterar stolt Hannes Aitman, torsdagen den 23 november på Babel. I maj släppte 19 åriga Hannes Aitman sin debutsingel ”Dying For A Name” och i slutet av augusti kom hans första EP med samma namn. Idag har Hannes musik streamats nära en miljon gånger och i slutet av oktober beger han sig ut på sin första turné.

HANNES AITMAN (SE)
Hannes Aitmans kärlek till musik började tidigt och redan vid sex års ålder hade han skrivit sin första låt. Genom en mix av hans föräldrars musiksmak fastnade Hannes för rockmusik som KISS, Twisted Sisters och Guns N’ Roses. Men trots hans passion för musik och instrument dröjde det till tonåren innan han lade ner luftgitarren och började lära sig själv att spela gitarr på riktigt. Kort därefter visade sig låtskrivarkunskaperna.

Efter att introducerats till artister som Springsteen, Johnny Cash och Bob Dylan, visste Hannes att Americana var genren närmast hjärtat och låtskrivandes utvecklades därefter. Hannes tror på att skriva musik som får människor att känna något inombords, vilket visar sig genom hans djupa lyrics och rörande melodier. Det organiska old-school soundet låter som om det är taget från en annan tidsera, men faktumet att Hannes är född på 2000-talet ger soundet sin säregna touch. Hannes skriver och spelar in allt på egen hand, i sitt sovrum med hjälp av garageband på sin telefon.

I början av maj släpptes debutsingeln Dying For A Name och i augusti kom debut-EP:n med samma namn. Debuten har hyllats av bland annat Jan Gradvall som gav EP:n 4 av 5 i betyg. Titelspåret peakade även på en andraplats på Spotifys virala lista.


Support: GIDEON JEREMIA
Gideon Jeremia uppmärksammades på flera musikbloggar och spellistor då han tidigare i våras släppte singlarna “Kom tillbaks” och ”Du kommer aldrig ta Manhattan”. Under våren har han spelat förband till artister som Bror Gunnar Jansson och Gabriel Kelley. Under sommaren har han synts på flera festivaler i samband med släppet av en EP som spelats in på Tambourine Studios och Studio Sickan i Malmö. Musikaliskt rör sig Gideon Jeremia sig i gränslandet mellan folk och country och har influerats av artister som och Chris Smither och Tom Waits.


VAD: Flatlands pres. Hannes Aitman + Gideon Jeremia (SE) LIVE
NÄR: Torsdag 23 november, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs: Flatlands – J.R Dalfort
FÖRKÖP: 170 kr, student 150 kr (+ förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 195 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap
SPOTIFY: Hannes Aitman


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.