231110 : Scania Sounds - Jaqe (SE)

Scania Sounds är helt nystartad showcasefestival! Festivalen ska locka nyckelpersoner inom musikbranschen till Malmö för att stärka Malmös och Skåne position i musikbranschen. Denna kväll hör ni Jaqe, Daniella Binyamin, Delphi, Lilly Avelin, Lyst (DK) , Mundane Experience & Tender Youth (DK).


LYST (DK) – På scen 16:45
Lyst är en tidsmaskin som kastar oss tillbaka till det drömska 70-talet. Texterna är innerliga brev, inspirerade av personliga erfarenheter som alla kan relatera till – kärlekens utmaningar, dess konsekvenser och vikten av självacceptans. Lyst tagit publiken med storm på SPOT Festival och stod som vinnare av Popkorn Nordic 2022.

TENDER YOUTH (DK) – På scen 17:30
Köpenhamnsbaserade kvartetten Tender Youth bildades 2018 och släppte sitt debutalbum In the hands of broken bonds våren 2023. Albumet har hyllats i dansk media med fina recensioner från bland annat Gaffa och Soundvenue. Tender Youth blandar genrer som avantgardistisk rock och postpunk för att skapa ett brusigt, experimentellt och expansivt ljudlandskap där klassiska instrument förvrängs i bandets energifyllda punkuniversum.

LILLY AVELIN – På scen 18:15
Med en stegrande puls och längtansfull blick faller Stockholmsfödda artisten Lilly Avelin in och ut ur hjärtesorg, och låter dig veta allt om det. Soundet präglas av ekande trummor, tung bas och glittrande syntar, och texterna handlar helst om det som känns och svider. Lilly Avelin är idag baserad i Malmö och är aktuell med nysläppta debut EPn I’m Not Even Cold Yet, ett elektroniskt indiepop-epos som berättar om brytpunkten i en förälskelse då hopp och förlust möts och tillsammans drar en sista suck.

DANELLA BINYAMIN – På scen 19:00
Med rötter bland svenska rapsfält och mellanösterns färgstarka stadspuls har Daniella ständigt pendlat mellan att känna sig halv och dubbel. Att skriva låtar och historier har alltid varit hennes sätt att försöka förstå sig själv och världen utanför. Hon rör sig i en alternativ och filmisk popvärld, med musik som är både energirik och fragil och där hennes sköra och närvarande röst och storytelling är i fokus.

MUNDANE EXPERIENCE – På scen 20:00
Mundane Experience, grundat av fyra vänner i Lund 2017, är ett banbrytande alternativt hip-hop band. Deras musikaliska utforskning har sträckt sig över olika genrer, från oldschool hip-hop till elektroniskt och indie. Sedan 2019 har de levererat energifyllda liveframträdanden på en mängd olika scener i södra Sverige. Bandet har även utvecklat ett nära samarbete med Amanda Sandin, som gästar deras liveframträdanden och bidrar med en soulig känsla.

DELPHI – På scen 20:50
Pop och soul när den är som bäst – Delphi tar sig fram med stormsteg. Independentsångerskan pryder tidningsomslag, kammar hem utmärkelser och touchar ner runtom i Sverige såväl som i Tyskland och på Sicilien. Hon samarbetar med amerikanska hiphop-legender medan hon skriver sin musik med de bästa kreatörerna och producenterna i hennes kvarter i Malmö.

JAQE (SE) – På scen 21:30
Arlövssonen Jaqe är en av 2010-talets mest enigmatiska svenska hiphopröster. Aldrig fast i en fåra, och aldrig förutsägbar. Att verka utan att synas är som bekant en konst i sig, någonting få klarar av. En av dom är Jaqe som trots ett fåtal släpp ha betydande inflytande på den svenska musikscenen. Mystiken kring Jaqe är inget utstuderat recept, det är en försvarsmekanism mot en cynisk och ytlig värld av hajp och snabbmatsmusik.


VAD: Scania Sounds – Showcasefestival
NÄR: Fredag 10 november, 2023, 16:00-22:30 (sedan kan man självklart stanna kvar på nattklubben)
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: En dag – 125 kr (+förköpsavg.) – Två dagar 225 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.