231109 : Scania Sounds - Alice Boman (SE) LIVE

Scania Sounds är en chans för skånska artister att visa upp sig för musikbranschens nyckelpersoner och ta nästa steg i sin karriär – men också en hejdundrande fest för alla musikälskare! Denna kväll hör ni Alice Boman, Diane Emerita, Elmer, Geoffrey Harold, Kimya, Naomi Wiehe & Simon Folger!

Under två fullspäckade kvällar bjuder vi på såväl kommande stjärnskott som etablerade headliners från Skåne. Första headlinern är ingen mindre än Malmös egen Alice Boman som sedan debuten 2013 blivit ett namn att räkna med såväl i Sverige som internationellt.


KIMYA (Arena 305 presents) – På scen 17:30
Trelleborgsbaserade KIMYA är ett fenomen, ett tillstånd. Att lyssna på KIMYA är som att trä tråden på en symaskin, som att ta på sig ett par dyngsura jeans. Med en scenshow som doftar The Hives och Arctic Monkeys bjuder indierockbandet på en läcker blandning mellan Led Zeppelin, 90tals kent och en rostig motorsåg. Giftiga distpedaler, bedövande basgångar, maffiga trumkomp och med energi och attityd så att svetten lackar.

SIMON FOLGER – På scen 17:55
Med sin unika röst och lekfulla sound blandar han freak folk och country i en bred variation av låtar. Texterna kontemplerar tidlösa frågor om livets förgänglighet, kärlek och lust genom en modern lins samtidigt som en strid ström av österländsk filosofi sipprar ner mellan raderna. ”Jag visste direkt när jag skrev Preaching to the Choir att jag hade skapat något som för mig var väldigt speciellt. Fram tills nu har jag varit osäker på om jag överhuvudtaget skulle visa dem för någon, någonsin.”

ELMER – På scen 18:35
elmers alternativa rock tar inga onödiga omvägar. I en explosiv blandning av trumbeats, trolska gitarrer och falsettsång tar elmer och hans band med dig på en egendomlig väg genom livets toppar och dalar. elmer släppte debut-EPn Right Now i december 2022 som blev omtalad med fina ord i små som stora medier. Bland annat hyllade Håkan Engström, Sydsvenskan, EPn med orden ”elmers delikata indierock tar inga onödiga omvägar”.

GEOFFREY HAROLD – På scen 19:15
Geoffrey Harold är en irländsk konstnär bosatt i Malmö, Sverige. Geoffrey hämtar inspiration från en livstid av att leva, arbeta, utvecklas och att spela musik i Dundalk, Dublin och Malmö; en lapptäcke sytt genom åratal av att hålla sig flytande genom livets vågor och stormar. Första singeln från albumet, Birdcall, är toner av extatisk pop, drivande elektronik och skurar av frenesierad gitarr virade om varandra.

NAOMI WIEHE – På scen 20:00
I ett decennium har Naomi berört sin publik. Hon för lyssnaren genom drömska akustiska arrangemang, genom vilsenhet och sorg, men med en känsla av att inte vara ensam. Naomi Wiehe har uppträtt med några av Sveriges största artister, och 2023 syntes hon i SVT:s program Songland med låten Sliter Mig Isär. Naomis språk har formats både av modern svensk pop och gammal folkvisa och hon sätter ord på känslorna vi alla bär på.

DIANE EMERITA – På scen 20:45
Diane Emerita har den fängslande förmågan att fånga ärlighet med sin djupa och emotionellt laddade röst. Ändå är det det hennes kompletterande fantasifulla pianospel som skapar grunden till hennes äventyrliga och råa sound. Diane Emeritas musik härrör från alternativa popstrukturer, en klassisk pianoskolning och en själfull sång – som blir ensam i sitt slag.

ALICE BOMAN (SE) – På scen 21:30
Malmös egen Alice Boman har sedan debuten 2013 blivit ett namn att räkna med såväl i Sverige som internationellt. Senaste skivan The Space Between är en samling korta uppenbarelser om allt från tystnaden mellan ljuden till det gigantiska som är universum och Alice egen plats i det. Skivan är producerad av Patrik Berger (Robyn, Lana del Rey) och återspeglar en bredare palett än tidigare verk. Bomans musik har också använts i tv-serier som Netflix 13 Reasons Why, HBOs Wanderlust och Amazons Transparent.


VAD: Scania Sounds – Showcasefestival
NÄR: Torsdag 9 november, 2023
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: En dag – 125 kr (+förköpsavg.) – Två dagar 225 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN:
En dag – 150 kr – Två dagar 250 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.