231011 : People In Orbit (SE) + Our Haunted Garden (SE) LIVE - Releasefest!

Den 11 oktober kommer det albumaktuella och explosiva bandet People In Orbit till Babel! Elektroniskt möter akustiskt, kaos möter lugn och det fria möter det arrangerade i musiken komponerad av Adam Sass.

PEOPLE IN ORBIT (SE)
Via alla dessa typer av ljudliga banor skapas storslagna, kaxiga och omvälvande ljudbilder som tydligt iscensätter olika miljöer, personer och vår märkliga värld. Allt det som vi människor kretsar kring helt enkelt.

Kvintetten är en malmöbaserad grupp och startades hösten 2020 och är nu aktuella med sitt debutalbum som släpps på Prophone (Naxos Direct).

Den svenska tidningen Orkesterjournalen har om bandets liveframträdande på Ystad Sweden Jazz Festival 2022 skrivit: Helt knockad blev jag av den Malmöbaserade kvintetten People In Orbit som flankerades av Adam Sass trumpet, komposition och Edvin Ekman tenorsax och effekter.

Adam Sass – Trumpet, komposition
Edvin Ekman – Tenorsaxofon, EFX
Niklas Bergström – Piano, EFX
Edvin Elmersson – Kontrabas
William Reis – Trumset


OUR HAUNTED GARDEN (SE) 
Our Haunted Garden är en otämjd duo som kämpar med att kontrollera impulser i sina elektroniska landskap. Trots sin intima sättning skapar de enorma ljud, från det avgrundsdjupa till det himlalika, ständigt bejakande av varandra. Nordling och Shabos vida musikaliska bakgrund ger dem en bred palett, där de med fria händer kan måla med stilar som jazz, prog rock och ambient.

Genom total improvisation lockar de in lyssnarna i deras musikaliska trädgård, där doften av lejongap och venusväxternas käftar upplevs lika frestande. Till de mystiskt hänförande tonerna förs både publik och musiker ut på snirkliga och outforskade stigar, samtidigt som växtligheten sakta sluter sig kring dem.

Lage Nordling (KosmoKid) och Alexandra Shabo (Fauna, Duppy Tales) är några av södra Sveriges mest intressanta röster på jazzscenen, och i Our Haunted Garden är de fullständigt ohämmade i sin expressivitet.

Lage Nordling – gitarr och effekter
Alexandra Shabo – sång och effekter


VAD: People In Orbit (SE) + Our Haunted Garden (SE) LIVE – Releasefest
NÄR: Onsdag 11 oktober, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 75 kr (+ förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 18, 13 år i målsmans sällskap
SPOTIFY: People In OrbitBabel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.