230921 : Popkorn Nordic 2023

Popkorn Nordic 2023 – Ansök nu! Ansökan är nu öppen för Skånes och Själlands största plattform för artistutveckling!

ANSÖK HÄR SENAST 13 AUGUSTI: https://forms.gle/NfnSRnTok37gR4T18

Varje spelomgång utser en kunnig jury och publiken vilka akter som går vidare till nästa speltillfälle. Respektive akt har 20 minuter på sig att övertyga juryn och publiken om att just de är det bästa bidraget.

VAD ÄR POPKORN NORDIC?
Popkorn Nordic är Skånes & Själlands största liveutvecklingsprogram. Popkorn arrangerades första gången på The Tivoli 2000. Sedan dess har hundratals band och artister medverkat i Popkorn. Många av dem är idag yrkesverksamma inom kultur och musikindustrin.

Band & artister från hela Skåne spelar på professionella spelställen i Skåne samtidigt som band från Sjælland spelar i Danmark. Efter ett antal grundomgångar och kvartsfinaler avslutas det hela med dansksvenska semifinaler och final. Där gör två danska och två svenska band upp om titeln som de bästa banden över sundet!

Popkorn Nordic vill främja mångfald på musikscenerna, t ex utifrån ett genre- och könsperspektiv. Syftet med Popkorn Nordic är att ge artister och band möjligheter till utveckling genom liveerfarenhet, nätverk och kunskap. Det är även att skapa tillfällen för goa och värdefulla möten och upplevelser genom livemusik i både Skåne och Själland. Och, på sikt, att stärka musikbranschen i Öresundsregionen.

Popkorn Nordic presenteras av The Tivoli, Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, Skånsk Live och Kulturværftet (DK). Samarbetspartners är Mejeriet, Babel, Halmén Musik och HX-festivalen. Popkorn Nordic projektleds av Studiefrämjandet Skåne-Blekinge med stöd av Helsingborgs kulturnämnd. 


VAD: Popkorn Nordic
NÄR: Torsdag 21 september
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.