230608 : Carlos Atlantis Releasefest + This Heel (MÖ) LIVE

Malmöbaserade Carlos Atlantis och This Heel utlovar en musikalisk helkväll på Babel för att fira albumsläpp, torsdagen den 8 juni!


CARLOS ATLANTIS (MÖ)
Carlos Atlantis befinner sig någonstans i glappet mellan indierock, drömpop och Malmö. Med EP:n ’Mörk pop’ (2016) och albumet ’Yr i olika situationer’ (2020) lade bandet grunden till sitt egensinniga musikaliska uttryck där ambient harmonik bryts av mot nerviga crescendon och soniskt stök. Influenserna sträcker sig från svensk alternativ musik till nordamerikanska akter såsom Grizzly Bear och The War on Drugs. Bandet bildades 2014 av Filip Astner och Johan Portmark under studietiden i Lund och kom sedan att växa till en kvartett med Emil Wallner och Johannes Ellebrant.

Det explosiva, atmosfäriska fullängdsalbumet ‘Magisk realism’ släpps den 26 maj och har spelats in under perioden 2021-2023. Albumet innebär Carlos Atlantis första samarbete med Joakim Lindberg, producent till några av de mest framträdande svenska indie/alternative-akterna under de senaste åren. Singelsläpp från albumet har lovordats för den drömska, organiska ljudbilden såväl som för det sylvassa textförfattandet av HYMN och Popmuzik.

Med allt detta i ryggen är Carlos Atlantis återigen aktuella att möta publiken för ett releasegig på Babel. Missa inte denna drömskt upplivande liveakt!


VAD: Carlos Atlantis + This Heel (MÖ) LIVE
NÄR: Torsdag 8 juni, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 75 kr (+service.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 13 år i målsmans sällskap.
SPOTIFY: Carlos Atlantis


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.