230513 : Din Näst Bästa Kompis pres. Hemliga Klubben + Lilly Avelin (SE) LIVE

Det finns få band som når upp i Hemliga Klubbens energinivå när de spelar live och förmodligen inget annat som fått en spelning avbruten på grund av att dansgolvet ”höll på att rasa in” på Södra Teatern!

HEMLIGA KLUBBEN (SE)
Hemliga Klubben består av låtskrivarna Adéle Cechal, Mattias Jonsson och Gustav ’Påsen’ Gällhagen. Musiken beskriver de som lekfull, upplyftande och ösig men det finns också utrymme för känslosamma, personliga texter. Bandet är i grunden låtskrivare och har utöver den egna musiken skrivit låtar till bland annat Myra Granberg, Felicia Takman, Petter och Molly Sandén.

Den kreativa trion träffas i en studio hösten 2017 och redan i januari 2018 grundas bandet. Sen dess har de hunnit släppa en rad singlar, ett debutalbumet och varit ute och spelat med bland annat Thomas Stenström och Den svenska björnstammen. Debutalbumet “Tills alla glömt oss” rosades av Jan Gradvall och gav bandet en nominering som årets nykomling i 2021 års Rockbjörnen.

Under hösten 2022 har Hemliga Klubben gjort en rad spelningar runt om i Sverige. Turnéavslutningen Södra Teatern i Stockholm fick dock ett abrupt slut efter bara några låtar på grund av att dansgolvet riskerade att rasa in, när bandet spelade refrängen på den nya singeln. “Vi råkade ha sönder Södra tror jag”, säger sångaren Mattias Jonsson.

Nya singeln “Jag vill inte vara din kompis är enligt bandet” en flirtig låt till kompisen man är hemligt kär i, klädd i ett rått, punkigt sound. Singeln, som blir deras första release på Playground Music, kommer leda upp till en EP som släpps våren 2023.


SUPPORT: LILLY AVELIN (SE)
Med en stegrande puls och längtansfull blick faller Stockholmsfödda artisten Lilly Avelin in och ut ur hjärtesorg, och låter dig veta allt om det. Soundet präglas av ekande trummor, tung bas och glittrande syntar, och texterna handlar helst om det som känns och svider.

Lilly Avelin är idag baserad i Malmö och är aktuell med nysläppta debut EPn ’I’m Not Even Cold Yet’, ett elektroniskt indiepop-epos som berättar om breaking-pointet i en förälskelse då hopp och förlust möts och tillsammans drar en sista suck.Kvinnliga förebilder så som Christine and the Queens, Kate Bush och Robyn har gjort sina musikaliska avtryck, och precis som dem så vill Lilly tänja på kreativa gränser inom pop och ge plats för den kvinnliga upplevelsen inom konst och musik. Hennes mål med musiken är att skapa fysiskt medryckande och känslomässigt inbjudande ljudbilder som väcker alla sinnen och stannar kvar hos en, långt efter att sista tonen ringt ut.


VAD: Hemliga Klubben + Lilly Avelin (SE) LIVE
NÄR: Lördag 13 maj, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
PRIS: 210 kr, student 175 kr (+ förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 235 kr
ÅLDER:  18år (13 år målsmans sällskap)


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.