230429 : KjellvanderTonbruket (SE) LIVE

Det hyllade samarbetet mellan Christian Kjellvander och Tonbruket fortsätter bära frukt. Efter 2020 års hyllade album ”Doom Country” släpper Kjellvandertonbruket ytterligare ett album i vår och kommer till Malmö och Babel!

KJELLVANDERTONBRUKET (SE)
Att Christian Kjellvander och Tonbruket år 2020 gjorde gemensam sak och ingick ett musikaliskt partnerskap, var en nyhet som skänkte glädje till många. Kjellvandertonbruket, som samarbetet passade nog heter, släppte sin gemensamma skiva ”Doom Country” precis innan pandemin slog till och skapade engagemang bland både fans och kritiker; en trösterik och stark skiva som landade precis när den behövdes som mest.

I vår väntar nästa kapitel när Kjellvandertonbruket släpper sin andra skiva. I samband med detta ger man sig också ut på en kortare turné. Missa inte detta sprakande och ständigt föränderliga musikaliska möte live i vår.

Christian Kjellvander känner vi som en av landets främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap.

Tonbruket är den flerfaldigt Grammis-belönde supergruppen bestående av Dan Berglund, Johan Lindström, Martin Hederos och Andreas Werliin, vars crossover-hybrid av jazz, kraut, progressiv rock och psykedelia, bland mycket annat, gjort dem till en omsusad livesensation inte bara i Sverige utan även internationellt.


VAD: KjellvanderTonbruket (SE) LIVE
NÄR: Lördag 29 april, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 330 kr, student 300 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 355 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: KjellvanderTonbruket, Christian Kjellvander, Tonbruket


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.