230428 : Paper Moon pres. Miriam Aïda - PIECES (SE) LIVE

Miriam Aïda och hennes band dyker ner i afro-musikens olika uttryck för att korsbefrukta, smälta samman och experimentera med tolkningar av bl.a. Beyonce, Nina Simone, Bob Marley, Milton Nacsimento, H.E.R, Stevie Wonder och Bill Withers.

MIRIAM AÏDA – PIECES
Miriam Aïda och hennes band dyker ner i afro-musikens olika uttryck för att korsbefrukta, smälta samman och experimentera. De vrider på de bekanta delarna för att söka nya perspektiv och gemensamma nämnare med tolkningar av bl.a. Beyonce, Nina Simone, Silvio Rodríguez, Bob Marley, Milton Nacsimento, H.E.R, Stevie Wonder, Bill Withers….

Fler delar! Fler rytmer, fler språk, fler kontraster. Bredare, smalare, småskaligt, mustigt, innerligt, soligt. En friktionsfri resa mellan olika groover, stilar, språk och uttryck av Afro-musiken som slagit rot och spirat i New Orleans, Kingston, Havanna och Salvador. Musiken som ett uttryck för frihet, som ett sätt att skapa en identitet av flera delar, och ett sätt att sammanfoga delarna till en gemenskap.

Miriam har bakgrund i både Sverige och Marocko, och från scenen bygger hon broar till sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Intimt, ärligt och alltid groovy!

Line-up:
Miriam Aïda – sång
Mats Andersson – gitarrer
Simon Peterson – bas
Finn Björnulfson – slagverk
Ola Bothzén – slagverk


VAD: Paper Moon pres. Miriam Aïda – PIECES (SE) LIVE
NÄR: Fredag 28 april, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 225 kr, student 200 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 250 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Miriam Aïda


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.