230414 : Gidge (SE) + Lex Ludlow (SE) LIVE

Äntligen kommer Gidge tillbaka till Babel och bjuder på elektroniskt norrländsk vemod som får alla att dansa!

GIDGE (SE)
Gidge består av Jonatan Nilsson och Ludvig Stolterman, och är baserade i Umeå. Deras elektroniska musik är formad av fältinspelningar som lämpar sig på såväl dansgolvet som i mer avslappnade miljöer. Var och en av låtarna skapar sina egna atmosfärer och känslor – byggs upp till kraftfulla toppar, från nästintill tysta partier med hjälp av röstsamples och neo-klassiskt influerade arrangemang.

Medan man förundras av deras inspiration hämtad ur skogen, naturen och norra Sverige, är deras musik av internationell kaliber och lyssnas på av människor över hela världen. Bakom sig har Gidge utsålda klubbspelningar i b la London, Amsterdam, och Paris. Plattformar som Pigeons & Planes, A Closer Listen och Ransom Note skriver om deras musik – PItchforks medarbetare valde ut Gidge som en av deras favoritartist att lyssna på när det snöar. XLR8Rs läsare röstade fram dem som #1 – ’bästa nya elektroniska akt” år 2015, och listan kan göras mycket längre…


LEX LUDLOW (SE)
Lex Ludlow debuterade på skivbolaget Atomnation (labelmates med Gidge) med EP:n ’Midnight’, en fyrspårig skiva fylld med förföriska house grooves. Med ’Midnight’ uppvisar hon sin förkärlek för böjliga grooves, manipulerade röstspår och frigjorda syntar. Den briljanta ’Sailors Lullaby’, vars pendlande, hypnotiska pads, förvillar och sätter lyssnaren i ett drömtillstånd. Eller ’Sunday Morning’ – ett spår i upptakt, fasta handklapp och kickar, men inte utan slitna kanter, diffusa ackord som slår an en perfekt melodisk ton.

VAD: Gidge (SE) + Lex Ludlow (SE) LIVE
NÄR: Fredag 14 april, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 240 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 260 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Gidge, Lex Ludlow


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.