230405 : Sällskapet pres. MIRIAM + IGÅR + SÖNDAGKLUBBEN (SE) LIVE

Äntligen på Babels scen med en hejdundrande show, Sällskapet presenterar stolt MIRIAM, IGÅR och SÖNDAGSKLUBBEN den 5 april, missa inte denna oförglömliga kväll!

MIRIAM (MÖ)
I Tinsel Music Magazines recension av debut-EP:n “Det här är” 2020, beskrevs hon som en artist som “verkligen har sin styrka i att skriva popmelodier, dynamiska låtar och gör popmusiken snäppet mer intressant och utstickande”.

Hennes “musikaliska pop på svenska” präglas av influenser av R&B, soul, hiphop och gospel, men även av genomtänkta överraskningar som symfoniska stråkar, vocoders, distade gitarrer, levande samplingar, och organiska instrument.

Sedan släppet av EP:n har MIRIAM bland annat öppnat för Jenny Wilson, tilldelats Skurups Kommuns Kulturstipendium 2021, samt spelat på Mejeriet i Lund. Under 2022 har singelsläppen “Ser Er” och “Hitta Hem” lyfts fram som sylvassa produktioner och modern samhällskritik i lokala skånska medier, på internationella Instagramkonton, och svenska musikbloggar som Popmuzik och wahwah. Mellan släppen har MIRIAM bland annat spelat på Cowgirl Gallery i Malmö och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Hösten 2022 släpptes debutalbumet “Färgstarkare”, där fokus ligger på artistens breda musikalitet och olika roller som låtskrivare, producent, musiker och sångerska, men även på hennes filmiska och personliga syn på livet. I samband med albumsläppet intervjuades hon i musikmagasinet “Fozzie Fanzine” samt gästade i ett avsnitt av “Osläppt Podcast”.


IGÅR (MÖ)
Den svenska indie pop duon IGÅR skriver musik från sina hjärtan för att hitta in i andras. Deras musik är något man kan lyssna på vid livets toppar likaså dalar. Igenkänningsfaktorn till texten är hög hos många eftersom IGÅR skriver om saker som verkligen har hänt.

“Jag skriver en låt om igår så att jag kan leva vidare imorgon” och därmed namnet IGÅR, musik som man lyssnar på för att komma vidare i livet. Efter en tuff tid under pandemin släpper IGÅR äntligen sin musik för att påbörja ett nytt kapitel i sina liv. Musiken har aldrig varit så viktig som de senaste åren. Så låt oss leva vidare imorgon med IGÅRs musik i öronen.


SÖNDAGSKLUBBEN (MÖ) – RELEASEFEST
Den som frågat vet att Söndagsklubben vill göra RnB på svenska. Men bandet har bara funnits sen hösten 2021 och börjar likt en ettåring just utveckla och visa sin egen vilja. I dag är Söndagsklubben cigarr- och brun skinnjackedoftande 70-talsorgel på förfest hos 90-talets RnB.

Cheeky möter nonchalans i känslosamma texter skapta för Malmöromantikern. Det är svängigt, det är Möllan, det är retro. Eller som en kompis kompis sa: ”som en snällare version av Amy Winehouse”.  EP:n är inspelad på ett loft på ST Knut, med lakan som ljuddämpning och hörlurar som lämnar röda märken över öronen. Metoden är enkel, inbjudande och prestigelös – precis som Söndagsklubbens musik ska vara. 

Namnet Söndagsklubben är en blinkning till de ökända söndagskvällarna på 70-talets Café opera. Runt bord 77 samlades dåtidens kändiselit för att höra det senaste (och bästa) skvallret inom nöjesbranschen. Dessa kvällar blev senare kända som just Söndagsklubben. 


VAD: Sällskapet pres. MIRIAM (SE) LIVE
NÄR: Onsdag 5 april, 19:00, på scen 19:45
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 75 kr (+ förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: MIRIAM, Söndagsklubben, IGÅRBabel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.