230325 : Flatlands pres. Gabriel Kelley (US) + J.R Dalfort (SE) + Gideon Jeremia (SE) LIVE

Med en röst som karakteriseras av eftertänksamhet och en lyrik som är såväl suggestiv som rättfram har Gabriel Kelley från Nashville på kort tid blivit en av Sveriges mest omhuldade artister inom americana.

GABRIEL KELLEY (US)
”Hitta den musiken som gör att dina nackhår reser sig.” Det var detta kloka råd som en musiklärare gav Gabriel Kelley när folksångaren från Georgia var blott en tonåring som fortfarande var i färd med att upptäcka glädjen i musik, att utveckla sin egen smak och att sakta förstå att han kunde göra mer än att bara spela med till sina favoritlåtar. Dessa ord har allt sedan dess blivit Kelleys livsmål inte bara som entusiastisk lyssnare utan även som den singer-songwriter han blivit, en som skriver från hjärtat och strävar efter att komma i kontakt med sin publik på en djup, personlig nivå.

Denna mission har tagit honom runt jorden: Från familjens farm i lantliga Georgia, till musikskola i Lerum utanför Göteborg, från en framgångsrik karriär som låtskrivare i Nashville till klubbar i nästintill varenda stad i USA.

Vi har sett honom i ”Jills veranda”, ”Musikhjälpen” och snart sagt varenda morgonprogram på svensk TV, likväl som han delat scen med artister som Allman Bros, Chris Stapleton, Sheryl Crow, Sturgil Simpson, Jerry Williams, Jill Johnson och Bo Kaspers Orkester!

J.R DALFORT (SE)
2021 blev Johannes Rydbo ett med sitt alter-ego J.R Dalfort, klev in i garderoben i lägenheten i Lund och spelade in tio låtar. En eklektisk samling låtar där alla influenser har fått ta plats och representeras. Nu, två år senare, är det äntligen dags för låtarna att få se dagens ljus. I maj släpps skivan ”Cowboy from Sweden” via Ella Ruth institutet.

J.R Dalfort är inte från förenta staterna, han är från Tenhult. För den invigde camparen mest känt som hem åt husvagnstillverkaren Kabe. Namnets initialer står för Johannes Rydbo, och Dalfort är ett familjenamn räddat från glömska. Med det sagt faller sig det förstås naturligt att det är countrymusik som Johannes Rydbo, J.R Dalfort, befattar sig med.

Den 25:e mars står J.R Dalfort på scen med delar av sitt band Malmö chicken pickers. Det blir en afton med nya och gamla låtar men såklart också en och annan klassisk country- cover. Detta vill ni inte missa!

GIDEON JEREMIA (SE)
Gideon Jeremia uppmärksammades på flera musikbloggar och spellistor då han tidigare i våras släppte singlarna “Kom tillbaks” och ”Du kommer aldrig ta Manhattan”. En EP släpps under våren och har spelats in på Tambourine Studios och Studio Sickan i Malmö.

Musikaliskt rör sig Gideon Jeremia sig i gränslandet mellan folk och country och har influerats av artister som Chris Smither och Blaze Foley.

Konserten presenteras i samarbete med Northern Trail.


VAD: Flatlands pres. Gabriel Kelley (US) LIVE
NÄR: Lördag 25 mars, 2023, 19:00, på scen 19:45.
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: J.R Dalfort (SE) + Gideon Jeremia (SE)
FÖRKÖP: 240 kr (inkl förköpsavg) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN:
240 kr
ÅLDER
: 18 år
SPOTIFY: Gabriel Kelley, J.R Dalfort, Gideon Jeremia


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.