230209 : Johan Airijoki (SE) LIVE - Support: He Who Walks Behind The Rows (MÖ)

Med ny skiva och en omättlig hunger på att spela live är Johan Airijoki äntligen tillbaka på vägarna!

JOHAN AIRIJOKI (SE)
Det har alltid funnits musik som snabbt susar upp på topplistorna och lika snabbt ramlar ner. Mer så än någonsin i en värld där lyssnandet alltmer hänger ihop med ett roligt klipp i sociala medier. Inget fel med det, nödvändigtvis. För en samtid som snurrar allt snabbare är det bara följdriktigt att också kulturen som speglar den blir flyktigt omedelbar.

Men sedan finns också Gällivaresonen Johan Airijoki och hans sånger. Sedan debuten med Vissa saker måste brännas 2015 har han metodiskt byggt ett lojalt följe som stadigt växer. Människor som tagit till sig hans låtar på djupet. Som sakta spridit ordet om den inneboende kraften och skönheten i sånger som ”Allting kommer att bli bra”, ”Tomtebloss” och ”Lyssna på Bruce”.

Från att varit en favorit i de norra delägarna av landet har han växt till att sälja ut stora rockklubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Efter en rad album inspelade tillsammans med Malmfältens Rockklubb är det dags för Johan Airijoki att släppa ett soloalbum, Gitarrer och Blåjeans som släpps 27 januari 2023.

HE WHO WALKS BEHIND THE ROWS (MÖ)
He Who Walks Behind The Rows gör musik inspirerad av skräck. Fantastisk blues/country i fotspåren av fantastiska skräck-böcker och -filmer.

”Skräck är en av de få genrer som vågar gå ett steg längre, gå utanför ramarna. Den spelar på människans rädslor, hur absurda vissa av scenarierna än må vara. Hemfridsbrott, invasioner från yttre rymden, maskerade mördare, hemsökta platser, djävulsdyrkan, levande döda, kannibaler, elaka insekter och djur, monster, hittade filmrullar – terror i alla dess former. Det finns någonting för alla. Skräck, på säkert avstånd, som får en att tappa andan för en stund – bakom bladen i boken eller framför tv:n i soffan.” – He Who Walks Behind The Rows


VAD: Johan Airijoki (SE) LIVE
NÄR: Torsdag 9 februari, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 200 kr, student 180 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 225 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Johan Airijoki


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.