200904 : Rama Lama x Hygge pres. Chez Ali (SE) + Guds pengar (MÖ) + Kindsight (DK) - SLUTSÅLT

Tillsammans med Rama Lama Records har vi bjudit in tre spännande indieband, Chez Ali, Guds Pengar och Kindsight, som äntligen kommer till Klubb Hygge!

CHEZ ALI (SE)
Bakom Chez Ali står gitarristen och sångaren Elias Mahfoud från hyllade Stockholmsbandet Steve Buscemi’s Dreamy Eyes som albumdebuterade i februari. Den 21 augusti återvänder Chez Ali med nya singeln Care 4 U, en singel me influenser från Elias kärlek till jazz och artister som Jeff Buckley. Care 4 U är det första släppet sedan 2018 års debut-EP Buenas Noches Club vars singlar Adore You och Blue Cheese fanns med på HYMN respektive Aftonbladet Musiks listor över det årets bästa låtar.
Chez Ali debuterade med Blue Cheese tidigt 2018. Singeln hyllades av Pigeons & Planes, HYMN, Nöjesguiden mfl., Highsnobiety vann bästa citat när man menade att Chez Ali låter som ”If Mac DeMarco was attractive in a non-gross way and used a drum machine.”.

Debut-EP:n Buenas Noches Club följde i november 2018 och bygger på personliga texter som framförs med Elias harmoniska stämman vilka bäddas väl in bland ett ljudlandskap. Sedan dess har Chez Ali med band ständigt visat projektets breda kraft genom ett flertal spelningar i såväl Sverige som Storbritannien samt öppnandet för hypade Dream Wife och Gus Dapperton och dubbla framträdanden på by:larm under fjolåret.


GUDS PENGAR (SE)
Guds Pengar har senaste åren varit en av Malmöscenens bäst bevarade hemligheter. Med en egenutgiven EP och bejublade livespelningar har den skiftande konstellationen, med Evelina Nerstrand och Olof Strid som fasta punkter, byggt upp en kultaktig status på den blomstrande Malmöitiska indiescenen. I slutet av 2019 tog man med sina första officiella singlar sina första steg ut i världen från Malmös undergroundscen och har lovordats av bland annat Popmani, HYMN, GAFFA P3, DN samt legat på B-rotation hos brittiska Amazing Radio och pekats ut i Sydsvenskan som ett av Malmös största framtidshopp.

I maj släpptes bandets debutalbum, ett album med stadsflykt och popiga låtar som röd tråd enligt bandet själva. Titeln, ’Granar som flyr staden’, anspelar på storstadens komplexa samspel med människorna i den och världen utanför. Bandet behandlar och tonsätter detta med ett energiskt, skevt men melodiskt sound som gör att det är svårt att släppa Guds Pengar så fort du berörts av deras musik.

KINDSIGHT (DK)
Kindsight är ett nytt band från Köpenhamns indiescen och den första internationella akten att signa med Rama Lama Records. Den 28 augusti släpper den unga kvartetten sin debutsingel Who Are You, ett stycke varm nostalgisk och atmosfärisk indiepop.

Danska kvartetten gör retro-osande indie pop/rock som är omedelbart tilltalande och beroendefrakallande. Ninas röst kröner det atmosfäriska soundet perfekt och får Kindsight att sticka ut som någonting som saknats i Skandinavien senaste åren. Who Are You är det första smakprovet på bandet melankoliskt vackra musik, mer är att vänta under hösten och vintern.

Klubb Hygge – Det är lokalt, det är nära och det är framförallt riktigt goa konserter. Ta med dina polare och lev lite!

VAD: Rama Lama x Hygge pres. Chez Ali + Guds pengar + Kindsight
NÄR: Fredag 4 september, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: SLUTSÅLT
ÅLDER: 13 år


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.