150403 (1) : The Witches of Easter - LIVE: She Past Away (TUR), Inkubus Sukkubus (UK), Dawn of Oblivion (SE), Machinista (SE) + KLUBB

The Witches of Easter startades redan i mitten av 90-talet som en årlig endagsfestival som hyllar och uppmärksammar den alternativa musikscenen. Efter flera års dvala är festivalen och häxorna äntligen tillbaka och nu i de mycket passande lokalerna i den gamla kyrkan som numera är Babel i Malmö.

Vi presenterar fyra härligt mörka band live på Babels scen och som om inte det vore nog får ni på köpet den mörka mässan/nattklubben Black Celebration – där det vankas synth, goth, postpunk och dark wave hela natten lång.

She Past AwaySHE PAST AWAY (TUR)
She Past Away är något så udda som ett dark wave-band med sång på turkiska och med det konceptet har de rönt stora framgångar på senare år och turnerat flitigt runt om i Europa. Bland mycket annat har de gjort enormt uppskattade festivalspelningar på WGT i Leipzig, Castle Party i Polen och på Kalabalik på Tyrolen där de var en av headline-akterna i somras. Med ett välkomponerat melodiskt mörker, härligt monotona trum-rytmer och inte minst de turkiska texterna – som gör sig alldeles förträffligt när de framförs med Volkans mörka stämma – har de skapat ett sound som andas såväl goth och postpunk som minimalsynth.

Till The Witches of Easter kommer detta väldigt efterfrågade band äntligen, hela vägen från Turkiet, för att göra sin första Malmö-spelning!
http://www.facebook.com/shepastaway

Inkubus SukkubusINKUBUS SUKKUBUS (UK)
Inkubus Sukkubus är otvivelaktigt det största, mest ihärdiga och mest hyllade av alla pagan-gothband i världen. De bildades redan på 80-talet, har släppt hela arton album, spelat över i stort sett i hela klotet, varit headliners på alla paganfestivaler värda namnet och har en mängd TV-framträdanden bakom sig.Deras unika sound, med undertoner av mystik, erotik och övernaturlighet, tilltalar fans från ett brett spektrum av genrer; från fantasy metal via goth och alternative rock till folk rock.

Senast Inkubus Sukkubus spelade i Malmö var på ett fullsatt Vogon Variety för över 12 år sedan, men vi såg dem live på WGT i somras och kunde glatt konstatera att de är minst lika bra nu som då. Vi är därför väldigt glada att äntligen kunna hälsa dem välkomna hit igen.
https://www.facebook.com/InkubusSukkubus

Dawn of OblivionDAWN OF OBLIVION (SE)
Dawn of Oblivion är tillbaka med full energi på sitt 5:e album, Phoenix Rising, som släpps nu under våren 2015.

Bandet bygger sina ljudlandskap på ockultism, mytologiska väsen och den djupa, mörka skandinaviska vintern och bemästrar verkligen traditionell gothrock – som på albumdebuten från 1994 – men likafullt mer atmosfäriska melodier såväl som rockig gothic metal med kraftfulla refränger. Dessutom är de ett av Sveriges allra bästa liveband.
https://www.facebook.com/dawnofoblivion

MachinistaMACHINISTA (SE)
Sist ut denna långfredag blir Machinista som just nu är i full fart med att färdigställa sitt andra album, för att följa upp kritiker-rosade debuten Xenoglossy. Machinista har nyligen skrivit kontrakt med engelska AnalogueTrash Records, inför Garmonbozia som bli en uppföljare i mörkare tongångar.

Denna spelning blir ett kick-off-gig Machinistas tysklandsturné senare under samma månad!
https://www.facebook.com/machinistamusic

VAD: The Witches of Easter
NÄR: Långfredag 3 april, 19:00-04:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
LIVE: She Past Away (TUR), Inkubus Sukkubus (UK), Dawn of Oblivion (SE), Machinista (SE)
FÖRKÖP: 240 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 250 kr
ÅLDER: 18 år