150402 : Dry The River (UK) LIVE - Support: Dancing Years (UK), Feivel (SE)

Dry The River kommer och bjuder på folk-gospel med inslag av post-punk.

Dry the RiverDRY THE RIVER (UK)
London-bandet Dry The River har jämförts med Mumford & Sons, Fleet Foxes och Noah and the Whale. Det är en slags folk-gospel spelad av ett post-punk band som sprider rysningar och välbehag.

Med två fantastiska skivor i bagaget hyllas de av både publik och recensenter och har sålt ut arenor över hela Storbrittanien.

Nu kommer de äntligen till Babel!

Dancing YearsDANCING YEARS (UK)
Dancing Years från Leeds bjuder på storslagen och dramatisk pop i sann The Divine Comedy-anda! Det pendlar mellan lugnande stråkpartier och explosiv eufori sammanhållet av en fantastisk röst.
https://www.facebook.com/DancingYears

FeivelFEIVEL (SE)
Likheterna mellan Netflix fängelseserie ”Orange is the new black” och Feivels nya singel ”Already standing” är fler än man kan tro. Feivel själv berättar att låten handlar om att vara beroende av någon annan och att tvingas spela ett spel där man endast kan förlora.

”Man måste spela enligt den andra personens regler. Men det spelar ingen roll hur rätt man gör, för det är ändå fel i den personens ögon. Det går inte att vinna. I Orange is the New Black måste huvudkaraktären härma och anpassa sig till en massa nya, sjuka regler som råder där, men de hon anpassar sig efter tycker ändå aldrig att hon gör rätt. Precis som i min låt är det ett vighetsspel som inte går att vinna, eftersom motspelarna är så ombytliga. Men man är redan där, och tänker inte ge sig.”

Feivel släppte sin hyllade debut-EP ”Feivel” hösten 2014. Tidigare har vi sett henne i bandet Skilla och tillsammans med artister som Linnea Henriksson och Sylvester Schlegel.

”Already standing” är inspelad i Svenska Grammofonstudion och släpptes den 9 mars. Kolla in den grymma videon här!
http://facebook.com/feivelfeivel

VAD: Dry The River (UK) LIVE
NÄR: Torsdag 2 april, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Dancing Years (UK), Feivel (SE)
FÖRKÖP: 140 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 150 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Dry The River, Dancing Years, Feivel