121103 : Chords (SE) LIVE - Support: Americol (SE)

Chords har alltid varit en av det här landets skickligaste och mest karaktäristiska rappare. Nu kommer han äntligen tillbaka till Babel igen!

CHORDS
Chords, eller Jens Resch som det står i passet, är utan tvekan en av Sveriges mest mångfacetterade artister. Utöver två tidigare soloskivor har han gett ut tre album med reggaeprojektet Helt Off, turnerat frekvent med Timbuktu samt gästat och producerat på ett flertal andra artisters skivor.

De senaste tio åren har Chords varit en tydlig förgrundsfigur för svensk hiphop samtidigt som han rört sig fritt mellan andra genrer och på så sätt format sig själv till den artist som han är idag – som skriver, producerar och bär upp sitt eget material.

Under de fyra senaste åren har Chords haft New York som sin hemmabas och har där på senare tid arbetat med sin nya skiva ”Looped State Of Mind”. Ett album där han ensam bakom spakarna har tagit full kontroll över låtskrivande, arrangemang och produktion. Själv ser han på skivan som ett slags examensarbete i den ”producentskola” – som han kallar sina fyra senaste år i Brooklyn för.

Chords kommer plocka upp stafettpinnen där han lämnade den och återigen ställa sig i täten för utvecklingen av svensk hiphop.

AMERICOL
Americol, Sami Al-Ameri som han egentligen heter, från Malmö, är en av landets mest intressanta rappare just nu. Bara 19 år gammal flowar han och levererar lyrics på flytande engelska som få här i landet gör. Uppståndelsen har varit stor i år och det är bara en tidsfråga innan alla hiphopälskare känner till namnet Americol.

Han har sedan släppet av ”Fly Honey”, som roterade på Sveriges Radio för två år sedan, arbetat hårt för att färdigställa nytt material. Ett nyinspelat mixtape är påväg men som försmak släpper han EPn ”On My Way” den 5 oktober 2012.

För alla som följde X-Factor på TV fick se Americol presentera sig för första gången nationellt på TV. Han gick vidare till andra omgången i X-Factor tillsammans med Adam Kanyama och hyllades personligen av Ison för sin medverkan. Följ med på resan när Americol börjar klättra på tronen.

Förra året blev han en av veckans profiler på KingsizeMagazine.se

Konserten görs självfallet i samarbete med The Boom Bap/Sweden (Rome & Beneaf) som ni även finner i DJ-båset under kvällen för att pumpa upp stämningen.

VAD: Chords (SE) LIVE
NÄR: Lördag 3 November 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Americol (SE)
DJs: The Boom Bap (Rome & Beneaf)
FÖRKÖP: 120 kr + förköpsavg. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18)
I DÖRREN: 140 kr
ÅLDER: 13 år
WWW: chords.se, facebook.com/theboombapswedenpage
SPOTIFY: Chords
TWITTER: @sprinklechords