130223 : BERMUDA - Veronica Vasicka (US), Frak (SE) LIVE, RA (SE) LIVE, VED (SE) - DJ-set

Presenterat av Dennis (Rundgång, tricks/tricks/tricks), Magnus (Adrian Rec), Emma (tricks/tricks/tricks), Joakim (Double Sun, MF/MB), Olle (Nöjesguiden, tricks/tricks/tricks) och Babel, är detta en kväll vars lineup kommer gå till historien.

När februari är som tristast och alla som mest längtar från Malmö till varmare breddgrader, uppstår som det omöjliga, för en kväll endast, paradiset BERMUDA.

Precis som i det karibiska havet blir det en varm men mörk natt, hela tiden på gränsen till otäck och snudd på övernaturlig.

VERONCIA VASICKA (US)
Veronica Vasicka driver skivbolaget Minimal Wave ifrån New York, hon släpper mestadels gammal minimal synth i nytryck. Sånt som enbart funnits på kassetter och obskyra egen släppta skivor innan.

Denna kväll kommer hon spela skivor, allt från Synth-Pop till New Wave och Post-Punk.

FRAK (SE)
Frak, detta vidunder från Karlskrona som 2012 firade 25 år som band, kopplat till skivbolaget Börft som funnits lika länge och släppt allt från Electro, Minimal Synth, Industri, Noise och Acid/Detroit Techno.

2012 blev året då Frak tog en överdos i skivsläppande och hela techno och synthvärlden upptäckte dessa tre herrar i foliemasker. Malmölabeln Kontra Musik släppte hela 3 tolvor och 2013 kommer Psychic Malmö släppa en 6 låtars EP som förmodligen finns att köpa denna kväll för första gången. Frak spelar dansant weird electro-synth och det kommer att bli ett mentalt dansgolvet!

RA (SE)
Sedan RA laddade upp två demos på Youtube har det bubblat och sprakat ordentligt kring detta Malmöband. Utan att själva lyfta ett finger har spelningarna haglat och ni som sett dessa herrar live vet att detta är början på något stort. En EP spelas i dagsläget in och kommer släppas under 2013, vi presenterar stolt RA live och ger er därmed chansen att vara först att upptäcka detta band.

”Vi vet att de flesta refererar Velvet Underground, Spacemen 3, Joy Division och liknande när de pratar om rock, minimalism och repetition. Fullt förståeligt, RA har lyssnat på de tre banden. Samtidigt vore inte bilden av dem komplett om vi inte pratade om samtida fenomen, om exempelvis festivaler och etiketter som Austin Psych Fest och Sacred Bones. Där kunde RA höra hemma; där kan de höra hemma inom en snar framtid.” Mikael Nordlander, High Five.

VED – DJ-set
VED startade som Mattias Nihléns soloprojekt men har nu utvecklats till ett kritikerrosat band som spelar hypnotisk instrumental rock med inspiration från gammal filmmusik, progg, tidig elektronisk musik och folkmusik.

Nu släpper de en ny EP firar med en spelning på Victoriateatern och sedan med ett DJ-set hos oss på Bermuda med ett som bjuder in er i VEDs magiska värld. Med biljett från konserten på Victoriateatern så betalar du endast 80 kr när du glider in på Bermuda.

VAD: BERMUDA
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Lördag 23 Februari, 21:00-03:00, på scen 22.00
LIVE: Frak (SE), RA (SE)
DJs: Veronica Vasicka (US), VED, Dennis (Rundgång, tricks/tricks/tricks), Magnus (Adrian Rec), Emma (tricks/tricks/tricks), Joakim (Double Sun, MF/MB), Olle (Nöjesguiden, tricks/tricks/tricks)
FÖRKÖP: 120 kr (inkl. förköpsavg.) Förköp på babelmalmo.se/biljetter.
I DÖRREN: 120 kr. 80 kr med biljett från VEDs releasekonsert på Victoriateatern
ÅLDER: 20 år
WWW: minimalwave.comresidentadvisor.net/dj/veronicavasicka, soundcloud.com/ramalmo, ramalmo.tumblr.com, rundgong.se, vedsound.tumblr.com