110521 (2) : KILOTON - Kaiserdisco (DE), Per Hammar, Love Bounce

Välkommen till Kilotons våravslutning den 21 Maj med tyska technokejsarna Kaiserdisco, Per Hammar och Love Bounce.

KaiserdiscoKaiserdisco är tyskarna som tog världen med storm för bara några år sen, med sin organiska och krokiga techno. Från ingenstans dök Patrick och Frederic, som har över 10 år på nacken i diverse soloprojekt, upp med sitt superprojekt Kaiserdisco. 2008 blev dom signade till MBF där dom släppte hittar som ”Espandrillo”, ”Amalfino” och ”Aguja”.

Kaiserdisco – Aguja (MBF)

Efter att DJ’s och klubbarrangörer upptäckt deras potential fick de spelningar och turnéer världen över. 2010 blev de signade till Drumcode, ett av världens störta technolabels, där de nu fick släppa sina hårdare alster.

Kaiserdisco – Jaune (Drumcode)

När Robyn under mitten av 2010 ville ha Kaiserdisco som remixare till sin ”Hang With Me” blev nog många förvånade. De hade med sina slagkraftiga produktioner tagit sig förbi allt vad genreindelningar innebär.

OUT NOW! Kaiserdisco – Lurin – MBF 12078 (City Of Kings EP) by Kaiserdisco

Per HammarKiloton är extremt stolta över att kunna presentera en av de akter som betytt absolut mest för den elektroniska dansmusiken under de senaste åren; Kaiserdisco. Per Hammar kommer som vanligt att se till att Kyrkan är i perfekt temperatur innan de kör igång.

Love Bounce – För några år sedan lades grunden till Love Bounce i en trång källare i centrala Malmö. Fokus låg på rara funk och soul singlar från sextio- och sjuttiotalet. Efter några aktiva år, med gästspel på en handfull klubbar tog Gustav Dahlberg och Johannes Kjellgren ett kort uppehåll innan de tog plats på Malmös klubbscen som stadens tightaste discosound. När de spelar ligger fokus på klassisk disco och boogie som minner om New York samtidigt influenser från hela världen plockas in i deras tighta och intensiva DJ-set.

VAD: KILOTON – Kaiserdisco (DE)
NÄR: Lördag 21 Maj 23:00–03:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
DJs i Kyrkan: Kaiserdisco (DE), Per Hammar
DJs i Baren: Love Bounce
ENTRÈ: 105 kr + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11). 120 kr i dörren.
ÅLDER: 20 år, ett begränsat antal 18-20 årsbiljetter finns att köpa på babelmalmo.se/biljetter
WWW: myspace.com/kaiserdisco, soundcloud.com/kaiserdisco, myspace.com/perhammar, Love Bounce – FB