231003 : Doc Lounge - While We Watched

Tisdagen den 3 oktober visar Doc Lounge dokumentären While We Watched hos oss på Babel, missa inte det!

WHILE WE WATCHED
Den indiske Prime Time TV-journalisten Ravish Kumar är i trubbel. Känd för sina tappra angrepp mot den styrande makten under sin långvariga primetime-sändning, har hans nerver börjat brista av att bära facklan för ”god journalistik” alltför länge.

Inför allmänhetens ögon har Ravish blivit en allmän figur. När pressfriheten fortsätter att brytas ner och självcensuren blir det nya normala kämpar Kumar för att höras och hålla sig synlig samtidigt som hans egna nätverk hamnar i finansiella svårigheter med sjunkande tittarsiffror och påfrestningen från kontinuerliga nedskärningar. Ravish blir utsatt för trakasserier, hot mot sitt liv och till och med våld mot sin familj. Med en växande måltavla på ryggen och det överhängande hotet om sitt nätverks upphörande, förändras Ravish från en självsäker bråkmakare till en djupt oroad man, orolig för sig själv, sin familj och sin nations själ.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.


VAD: Doc Lounge – While We Watched
NÄR: Tisdag 3 okt, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: på Billetto
ENTRÉ: 120 kr, student/pensionär 100 kr
WWW: doclounge.se/


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.