231217 : SNACK! - Jultabberaset

SNACK! – Jultabberaset. Äntligen SNACK! igen den 17 december! Den här gången flyttar vi in i värmen hos Babel och vi kommer såklart prata julmat! Det blir dåtid, nutid och framtid smakprover och mini-julmarknad. Jens och Julia är såklart på scen och eftermiddagens gäster är Anja Allvin & Frida Nilsson.

SNACK! – JULTABBERASET
Vi kallar det: JULTABBERASET och planerar för ett kuligt kulturhistoriskt samtal. Självklart ska vi vältra oss i Fanny och Alexander, Jansson och lutfisk, men också prata om vad julmat är i andra länder, hur traditionella matlagningstekniker kan lära oss äta mer hållbart och djupdyka i Ukraina där julmat är en politisk fråga.

Inget SNACK! utan snacks som vi brukar säga, självklart blir det en strid ström av smakprover. Vi har faktiskt lyckats trolla fram Julias absoluta favoritost med hjälp av en av våra partners, wow! Kanske smakar just du något nytt att bjuda släkten på!

ANJA Allvin
Anja Allvin är svensk-ukrainsk kokboksförfattare och matkreatör. Känd från bland annat Sveriges Mästerkock och hennes tv-program på Godare. År 2023 släppte hon sin första kokbok Cmak.

FRIDA NILSSON
Frida Nilsson slog igenom som den yngsta finalisten någonsin i Kockarnas Kamp. Frida brinner för hållbarhet och är en av grundarna av föreningen Framtidens Krogkultur, 2023 tog hon fram Skånes nya landskapsmåltid inspirerad av historiska måltider som ålagillet och gåsamiddagen.

Vad är SNACK?
SNACK! – en samtalsklubb om mat med Jens Almqvist och Julia Tuvesson. Följ oss på Instagram: @snack.malmo för löpande uppdateringar.

Tack till våra partners: Sten K Jonssons Stiftelse, Oatly, Gårdsfisk och Arla Unika


VAD: SNACK! med Jens Almqvist och Julia Tuvesson
NÄR: Söndag 17 december, fr. 14:30-17:00 inkl paus
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 100 kr (+förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 125 kr


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.