221129 : Doc Lounge - Courage

Tisdagen den 29 november visar Doc Lounge ’Courage’ – en nära inblick i livet för människor som står på randen till inbördeskrig.

Courage.
Under presidentvalet i Belarus sommaren 2020 hamnar tre skådespelare från en friteatergrupp i Minsk i en malström av massprotester. De går ut på Minsks breda gator för att högljutt demonstrera för yttrandefriheten och det efterlängtade maktskiftet. Men folkets röst krossas brutalt av regimens säkerhetsapparat. Teatergruppens medlemmar och många andra arresteras. Landet står på randen av inbördeskrig.

COURAGE följer Marynas, Pavels och Denis modiga och fredliga motstånd före och under protesterna. Filmen ger ett personligt perspektiv på händelserna och en nära och gripande inblick i livet för människor i dagens Belarus, som kämpar för sin frihet och rätten till demokrati.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.


VAD: Doc Lounge
NÄR: Tisdag 29 november, kl 19:00, filmstart kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: på Kulturcentralen
ENTRÉ: 100 kr, student/pensionär 80 kr
WWW: doclounge.se/malmo


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.