141120 : Sista Bossen (SE) LIVE - Releasefest - Support: Som åska (SE), Tontine (SE)

Sista Bossen släpper debut-EPn Identitetskris och firar på Babel med pompa, ståt och vännerna i Som åska och Tontine.

Sista BossenSISTA BOSSEN
Vissa saker visste du bara inte att du ville ha, som en avokadoskärare med flera funktioner eller tobakstandkräm. Sista Bossen är här för att rädda dig ur den kommande vinterdepressionen genom att spela gränsöverskridande skumpunk över alla register, både snabbt och sakta och med en ständig existensiell nervositet. Stiftet på seismografen rycker till, en elva på Richterskalan. Pompejji kommer framstå som en viskning jämfört med detta…

Sista Bossen gjorde brakande succé på sin första spelning på Babel i Malmö tidigare i år och blev direkt bokade för Öresundsfestivalen. I November släpper Sista Bossen sin debut Ep och har redan hunnit att bli omskrivna av bland annat New musical express, NME och släpper nu sin efterlängtade EP, IDENTITETSKRIS.
https://facebook.com/sistabossenmalmo

Som åskaSOM ÅSKA
Det började med att Patrick och Max en kall och vidrig februarikväll fick nycklarna till en polares replokal som annars skulle stå tom. Här fick de för första gången tillsammans koka ihop ett par låtar, och så småningom rekryterades en trummis: Leo. Under en fyllekväll hittade de även Per som gillade att spela gitarr.

Premissen har alltid varit ”så länge vi har kul blir det gött”. På så sätt har det uppkommit en tokig blandning, med hjärtat i punken men med vilt spridda influenser i allt ifrån dansband till indierock. Detta blandat med lite skånskt vansinne och du har, för första gången på scen tillsammans med Sista Bossen: SOM ÅSKA.

TontineTONTINE
Tontine fortsätter balansera mellan högt och lågt. Stök på mitten varvas med eleganta inspel från kanterna. Asymmetrisk popmusik för idioten med femkopparkaffepuls.

VAD: Sista Bossen (SE) LIVE – Releasefest
NÄR: Torsdag 20 November 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Som åska (SE), Tontine (SE)
ENTRÈ: 50 kr i dörren
ÅLDER: 13 år