110520 (1) : This Is Head (SE) LIVE - Support: Big Fox (SE)

Med en fot i Kraut-disco och den andra i intelligent indie-rock har This Is Head blivit förgrundsfigurer för något nytt, något stort, något fantastiskt. Redan sedan första början när This Is Head började spela i och runt Malmö har de haft en central plats i det som på senare tid utkristalliserats och hyllats som Malmö-scenen.

This Is HeadThis is Head är dock bandet som aldrig står stilla och hela tiden blickar framåt. Med ett tidlöst sound skildrar de tiden vi lever i. Det går snabbt, men i deras egen takt, när det känns rätt.

Debutskivan 0001 låter lika mycket som de våta gatorna runt Möllevången, som en lagerlokal i Brooklyn eller ett parkerings hus i utkanten av Düsseldorf. Deras nyfikenhet gör att de är här, där och överallt. Utom tid och utom rum. This Is Head har aldrig haft någon plan, deras enda mål är att bli så bra de kan bli.

Tidigare i år vann de P3 GULDs poppris före bland annat Robyn och The Radio Dept. med motiveringen: ”Sprungna ur det nya Malmös spirande scen gör This is Head disco av ett helt livs musiklyssnande. Influenser från popkartans alla hörn smälts samman till en individualistisk helhet, som blickar både mot musikhistorien och mot popens framtid.” P3 GULD

Det här är This Is Head. Det här är Malmö!

Big FoxBig Fox – Sprungen ur den kreativa myllan i den djupa södern har Big Fox, eller Charlotta Perers som hon egentligen heter, spelat in fantastiska låtar ett tag nu. Tänk Feist, El Perro del Mar, Cat Power, Jenny Wilson och Regina Spector så hamnar du i den delen av musikvärlden som Big Fox gjort till sitt eget rävgryt. Hon skulle spela hos oss på Babel redan tidigare i vår men var tyvärr tvungen att ställa in på grund av sjukdom. Vad är då inte bättre än att ställa två av Malmös och Sveriges mest intressanta liveakter på samma scen en fredagkväll i maj? This is Head och Big Fox det är en bra kväll det!

VAD: This Is Head (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 20 Maj, klockan 20:00–23:00, på scen 21:00
SUPPORT: Big Fox (SE)
DJ: Hans Appelqvist
ENTRÈ: 90 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år, efter 23.00 20 år
WWW: myspace.com/thsshd, thisishead.com, thisishead.blogspot.com, bigfox.se
SPOTIFY: ThisIsHead

This is Head ”0011” Official Music Video from Nicholas Wakeham on Vimeo.

Big Fox ”Dear Therapist” from Big Fox on Vimeo.