Solen kommer till Babel!

Sveriges goaste indieband, Solen, är äntligen tillbaka med nya albumet ”Totalmusik”, nu kommer de ÄNTLIGEN till Din Näst Bästa Kompis!

SOLEN (SE)
Solen debuterade 2012 och kallades för Sveriges bästa osignade band när det självbetitlade debutalbumet släpptes. Albumet togs emot väl av en enad kritikerkår och satte Solen på en självklar plats på den svenska indiescenen.

2014 släpptes albumet ”Till dom som bryr sig” som nominerades till Grammis, P3-Guldoch Manifestgalan. Efter det har hyllningarna fortsatt. Senaste albumet ”Känslor säljer / Miljonär”, även det Grammis-nominerat, släpptes 2017 och sedan dess har det varit mer eller mindre tyst från bandet.

2021 började med livstecken i form av singlarna ”Mitt nya liv” och ”Fjärran stränder” som snabbt blev nya favoriter, både hos lyssnarna och hos medier som Musikguiden i P3 och Dagens Nyheter. Popmani menade att det var ”tryggt och bekant som en gammal förälskelse när Solen ger ett livstecken”och Kult Magasin fyllde i att ”visst var det nästan fyra år sedan sist, men det hindrar tydligen inte Sveriges deppigaste indiepopband från att göra en helt genialisk comeback.”

Den 15 oktober släpps kommande studioalbumet ”Totalmusik”.

Solen är:Erik Hillborg, Nils Dahlqvist, Gustav Karlsson och Johan Kilström

VAD: Din Näst Bästa Kompis pres. Solen (SE) LIVE
NÄR: Fredag 10 december, 19:30, på scen 20:30
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 180 kr, student 160 kr (+ förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Solen


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.