Sananda Maitreya kommer till Babel den 1 maj

En röst som ingen annan! Tidigare gick han under namnet Terence Trent D’Arby. Nu besöker han Malmö och Babel som Sananda Maitreya.

Sananda MaitreyaSANANDA MAITREYA (US)
En röst som ingen annan! Tidigare gick han under namnet Terence Trent D’Arby, ett namn som klingar välbekant för de flesta som lyssnade på soulig musik under 80- och 90-talet. Men sedan 1995 heter han Sananda Maitreya och i maj kommer han till Malmö och Babel med sitt tvåmannaband ’The Nudge Nudge’.

Han är en artist med många strängar på sin lyra; producent, sångare, låtskrivare och multiinstrumentalist. Sananda Maitreya har sedan starten av artistkarriären skrivit, arrangerat och producerat all sin musik, men också samarbetat med många av de stora namnen på pop- och soulscenen. Han spelar dessutom alla instrument på sina samtliga studioalbum.

Sananda Maitreya beskriver sin musik som post-millennium-rock, en mix av många olika konstnärliga uttryck. Från country till opera, reggae till jazz. Kärnan i hans musik är dock alltid soulen.

Sananda Maitreya firar nu 25 år som soloartist och beger sig ut på turné med sin tvåmannaorkester ’The Nudge Nudge’: Nik ‘The Sticks’ Taccori på trummor och Enea ‘il Conte’ Bardi på bas.

Sananda Maitreya – sång, gitarr, keys
Enea ’il Conte’ Bardi – bas
Nik ’The Sticks’ Taccori – trummor, kör

VAD: Sananda Maitreya (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Torsdag 1 Maj, 19:00, på scen 20:00
FÖRKÖP: 295 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 295 kr.
ÅLDER: 13 år
WWW: sananda.org, facebook.com/sananda.org, youtube.com/SanandaMaitreya
SPOTIFY: Sananda Maitreya