Nytt livemusikquiz på Babel

Musikerna Nils Hernqvist och Nils Aurell samt komikern Lisa Dahlin har slagit sina kloka huvuden ihop vilket resulterat i Arquizt. I sann På Spåret-anda kombinerar de snillrik frågesport med högoktanig livemusik kompletterat med skojiga inslag och kul jinglar. Quizet är av allmänbildande karaktär så att ung som gammal, konstnär som kontorist ska kunna delta och ryckas med.

I höst intar dom Babel för att en torsdag i månaden ge er välljudande och nationalencyklopedisk bonanza. Två lokala artister per kväll, bosatta i eller från Malmöområdet, bjuds in för att spela sina låtar tillsammans med husbandet. Att ge plats i Malmö åt ambitiösa utövare att framföra sin musik, är behövligt i en tid då musikbranschen centraliseras och man uppmanas flytta till huvudstaden för att ens ha en chans att lyckas. Det bor fantastiska sångare och rappare i vår stad som förtjänar att uppmärksammas.

Arquizt som koncept vill leka med det allvarsamma i att ge en högkvalitativ konsert och kontrastera med en frågesport som förhoppningsvis orsakar helt andra känslor. Publiken skall bjudas på en emotionell pingpong-match där bollen studsar mellan skratt, gråtmildhet, undran och segervilja.

På premiären den 17 september gästas de av Ella Sandberg och Ture Butler. Det kommer bli magiskt.

Vad är Arquizt? Är det ett quiz eller en konsert? Svar: Båda.

VAD: Arquizt – Ett livemusikquiz
NÄR: Torsdag 17 september, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÈ: 40 kr – boka ditt bord på [email protected]
ÅLDER: 13 år


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.