Nationalteatern till Babel den 1 juni

Nu kommer Nationalteaterns beryktade rockorkester äntligen till Malmö och Babel!

Nationalteatern är ett av den svenska rockhistoriens största fenomen. Från början verksamma som en teatergrupp skivdebuterade de 1972. Sedan dess har de under årens lopp levererat ett antal klassiska album med ännu mer klassiska låtar, däribland ”Livet är en fest”, ”Jack the Ripper” och ”Speedy Gonzales”.

Traditionellt räknas bandet till den så kallade proggrörelsen, fast deras medryckande låtar i sig går mer i traditionell rockstil med influenser som Bob Dylan och Lou Reed.

År 2002 spelades det in en tribute-skiva till Nationalteatern med namnet Nationalsånger – Hymner från Vågen och EPAs torg. Några av artisterna som är med på den skivan är The Ark, Regina Lund, Backyard Babies och Hellacopters.

Den musik som Nationalteatern skapat är fortfarande lika populär hos dagens lyssnare, och bandledaren Ulf Dageby med manskap drar fortfarande fulla hus och rockar som aldrig förr.

Konserten görs i samarbete med FONO-produktion och Rootsy.

VAD: Nationalteatern (SE) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 1 Juni, 19:30, på scen 21:00
ENTRÈ: 275 kr + förköpsavg. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 295 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år
WWW: nationalteatern.nu/rock
SPOTIFY: Nationalteatern