JUNIP kommer till Babel för att bjuda på en efterlängtad konsert

Under det sena 90-talet startade Elias Araya, Tobias Winterkorn och José Gonzalez bandet Junip i Elias mammas källare. Det har tagit lång tid men nu äntligen har vi äran att tillsammans med Fono Produktion presentera dem på Babels scen.

JunipIngen kan ha missat José Gonzalez framfart i musikvärlden där han under de senaste åren utvecklats till en världsartist. Det har gett honom tid, lust och ekonomiska möjligheter att satsa på sidoprojektetet Junip igen, som nu får det stora fokus som det förtjänar. Och för er som lyssnat på José Gonzalez kommer ni känna igen hans distinktiva röst. På det läggs orgel, analoga synthar, congas, bas och trummor för att skapa en skön och hypnotisk ljudbild.

JunipJunip ger oss dynamisk, melodisk, sval och mörk rock. Lite som att vandra genom ett dimmigt malmö och se solen långsamt gå upp. Efter att ha varit ett lovande band i princip hur länge som helst är det först nu första fullängdaren släpps.

Det mesta, som till exempel barnafödslar, sidoprojekt, studier och solokarriärer har länge stått i vägen för Junip men nu är de här livs levande och kommer att bjuda på en fantastisk konsert på Babel.

VAD: Junip
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Fredag 17 september klockan 20:00–23:00 på scen 21:00
ENTRÈ: 145 kr + 15 kr i förköpsavgift. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 160 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år, 20 år efter 23.00
WWW: junip.net