Dia Psalma till Babel

Dia Psalma är äntligen tillbaka och kör en punk-kväll med Gamla Pengar och Lyckliga idioter.

Dia Psalma - StrebersDIA PSALMA (SE)
Dia Psalma fick sommaren 2014 ett tillfälle att spela tillsammans igen efter 3 års tystnad, när de gjorde detta visade det sig inte bara att Dia Psalma fortfarande lever, utan även att deras fans inte har glömt dem. Det har fötts en ny generation punkare och skivan “Gryningstid” verkar ha gått i arv. På spelningen syntes gamla som unga och alla var lika lyriska över att få närvara. Kön till Merchandise-ståndet var oändlig och tröjorna var slut när förbandet fortfarande stod på scenen. Denna spelning väckte mersmak som kom att leda till att bandet idag planerar ett fåtal spelningar, spridda över hela vårt avlånga land för att alla de som inte hade möjlighet att vara där.

-“Ni levererade och vi kände oss golvade av den fantastiska respons vi fick ifrån er. Tyvärr kunde inte alla av er närvara, så därför OCH naturligtvis för att vi älskar att spela tillsammans, för er, så tänker vi göra några spelningar under andra hälften av 2015.”Dia Psalma

Bandet lovar att ge fansen det de vill ha, med en omröstning på deras facebooksida tänker de gallra ut publikens favoriter och repa in dessa låtar så att ingen blir besviken.

-“Våra anhängare ska få bestämma den största delen av vår setlist, det är inte mer än rättvist och det blir roligare spelningar om folk får höra sina favoritlåtar.” – Dia Psalma

Gamla PengarGAMLA PENGAR (SE)
Våren 2010 bildades Gamla Pengar i sångaren/gitarristen Mikeys huvud. Där hade missnöje mot allt sedan en längre tid fått gro, och hade nu nått episka proportioner. Steget från huvud till världen utanför togs av ren självbevarelsedrift och en sättning tog form.

Från starten fram tills idag har en näve kritikerrosade sjutummare släppts och ett otal spelningar genomsvettats här och där i vårt avlånga. Gamla Pengar som, namnet till trots, alltid står bredvid den lilla människan släppte nu senast en splitskiva med exilfinnarna i Håll käften, vad vill du?! Och i maj släpps så äntligen fullängdsdebuten, skivan som enligt rykten sägs vara en rockopera utan motstycke. Inspelningarna skedde i Studio Motion tillsammans med Tommy Tift (Vånna Inget, Sista Sekunden) bakom spakarna.

Ja du förstår, lika självklart som att allt är skit skräds det varken med ord eller musik. Gamla Pengar är rakt på sak. Inga omvägar. Du är lurad. Men låt dig inte skrämmas bort av bitterheten. Larmet har en tendens att charma även den mest härdade själen, och låta den för en stund bara skratta åt eländet utanför.
http://facebook.com/gamlapengar

Lyckliga IdioterLYCKLIGA IDIOTER (SE)
Tjena! Vi är tre ungdomar från Helsingborg som spelar svängig rövsparkar-punkrock med ett sound hämtat från 77-punken. Just nu är vi aktuella med vårt debutalbum ”Naiv och dum” som vi spelat in i Malmö hos Tommy Tift, aktiv i Vånna inget och Sista Sekunden. Vi kommer att ha en release nån gång i slutet av maj i ren DIY-anda med brända skivor, egenutskrivna planscher och klistermärken fixade via en polare. För vem behöver skivbolag när man kan göra allt själv? Lyssna in er på oss på Spotify, och om ni sen känner för att sponsra oss går det skitbra att köpa klistermärken och skivor på alla våra gig!
https://www.facebook.com/LyckligaIdioter

VAD: Dia Psalma (SE) LIVE
NÄR: Lördag 11 juli, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: Gamla Pengar (SE), Lyckliga idioter (SE)
EARLYBIRD BILJETTER: 190 kr på emues.com – Begränsat antal biljetter fram till 30 april.
FÖRKÖP: 220 kr (inkl. förköpsavg.) på babelmalmo.se/biljetter alternativt Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) i Malmö eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21) i Lund.
I DÖRREN: 220 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: Dia Psalma, Gamla Pengar, Lyckliga Idioter