241213 : Mattias Alkberg - Tunaskolan 20 år - LIVE

Med anledning av solodebuten Tunaskolans 20-årsjubileum kostar Mattias Alkberg på sig högst sällsynt nostalgi och spelar skivan i sin helhet på Babel fredag 13 december!

MATTIAS ALKBERG – TUNASKOLAN 20 ÅR
Mattias har under 30 år släppt 31 album (både som soloartist och i olika konstellationer). Gjort tusentals spelningar. Gett ut en rad diktsamlingar. Föddes 1969 i Boden och är bosatt i Luleå.

Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Inför detta intar han dubbla positioner: han välkomnar katastrofen men gör det med ett envetet motstånd. Han ger sig aldrig när det kommer till att ge upp ännu en gång. Alkberg var sångare och gitarrist i The Bear Quartet som skivdebuterade 1992, samma år publicerades hans första diktsamling Separerade ägg. På senare tid är han framförallt känd för sina soloalbum, sin poesi och som frontman i punkbandet Södra Sverige.

Alkberg har gjort många scenföreställningar genom åren: Alla är sämst 2018, Om känslor och sånt skit 2019 och Mattias Alkbergs Begravning på Dramaten 2013 som också blev en konsertfilm på SVT.


Kamrater och andra kompisar/ovänner,
Kommer ni ihåg att
1. allt är nu, det förflutna såväl som framtiden?
2. nostalgi är borgerligt?
3. rättigheter inte kan reserveras?

Om svaret är ja: Men bra! Det måste vi fira som en födelsedag! Om svaret är nej: Men herregud, det här måste ni bara få veta mer om! Kom på spelning, Tunaskolan fyller 20 år! En annan skiva fyller tio! Ingenting har blivit bättre i världen, bara nya namn på nya idioter, och många av de gamla är kvar och gör samma idiotgrejer som då.

SÅ KAN VI INTE HA DET
FIGHT BACK
FRED OCH ANARKI
/Mattias Alkberg, BD, 2024


VAD: Mattias Alkberg – Tunaskolan 20 år – LIVE
NÄR: Fredag 13 december, 2024, 19:00, på scen 20:00.
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 295 kr, student 270 kr + förköpsavg. på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 320 kr
ÅLDER: 18 år
SPOTIFY: Mattias Alkberg


Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.