240308 : Sällskapet pres. Diza Guava (SE) + Knut€ & N'nima (SE) LIVE - Releasefest

Sällskapet presenterar med stor glädje Malmös egna stjärna Diza Guava som bjuder in till releasefest för efterlängtade debutalbumet ”Autokritik”, fredagen den 8 mars!

DIZA GUAVA (SE)
Diza Guava är en independentartist och -producent baserad i Malmö, vars musik beskrivits som bland annat ”experimentell R&B” och ”future soul”. I sitt konstnärliga uttryck strävar Diza Guava efter att uppnå en balans mellan hårt och mjukt. Inspirationen till låtarnas handlingar kommer ur personliga upplevelser, och är ofta av introspektiv karaktär. Ur en stark känsla bygger Diza musik som hon upplever speglar känslan både i termer av rytm, harmoni och melodi.

Sedan sin debut 2020 har Diza släppt ett tjugotal egna låtar och samarbetsprojekt med till exempel Josef Park, Ikhana, 2xDelli och MAMI UMAMI. Hon har blivit uppmärksammad av press som Gaffa, Kingsize, PSL, Göteborgs-Posten och Sydsvenskan bland annat för sitt sexiga och funkiga användande av det svenska språket samt sina medryckande och innovativa produktioner.

”Diza Guava has an ability to write and produce unfiltered songs with fresh lyrical structures and a seductive voice simmering with attitude. She draws a charming similarity to Billie Ellish – inventive and ballsy.” – Scandinavian Soul

Den 1 mars är Diza Guava aktuell med det 10-spåriga debutalbumet ”Autokritik”. Albumet är Dizas största projekt hittills, och det rymmer ett brett spektrum av inter- och intrapersonella teman som förlåtelse, ensamhet, frustration, kärlek och dömande. På releasespelningen på Babel spelar Diza flera av albumspåren för allra första gången. Hon intar scenen med sången som främsta uttrycksmedel, men utökar till att även spela cello och synth live. Med sig på scen har hon DJ Alexis – en samarbetspartner hon valt ut för sin goda smak samt musikaliska och sociala taktkänsla. Vi kan lova att det blir både sensuellt, lekfullt och allvarligt när Diza Guava gör sin allra första egna officiella Malmöspelning!


SUPPORT: Knut€ & N’nima
Med influenser från jazz och den franska hiphopscenen leker Knut€ med det experimentella soundet och gör det till sitt egna. Kontrasten mellan smutsiga drums och atmosfäriska melodier ger utrymme för en lekfull lyrik med djupa inslag.

Med inspiration från en mängd olika musikaliska influenser blandar N’nima sömlöst element av alternativ och traditionell R&B för att skapa ett sound som är både modernt och tidlöst. Genom sin röst och sin introspektiva lyrik strävar hon efter att skapa en känsla av tillhörighet för lyssnare som har upplevt liknande motgångar som henne.


VAD: Sällskapet pres. Diza Guava (SE) + Knut€ & N’nima (SE) LIVE – Releasefest
NÄR: Fredag 8 mars, 2024, dörrar 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 75 kr (+ serviceavg.) på babelmalmo.se/biljetter
I DÖRREN: 100 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målmans sällskap
SPOTIFY: Diza Guava , Knut€



Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen. Mer information om vår tillgänglighet hittar du här.